Τελευταίες Ειδήσεις

Νέο αρδευτικό δίκτυο 8 χλμ για 580 στρέμματα στα Αμπέλια Μετεώρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Οκτώ χιλιόμετρα  νέο  αρδευτικό δίκτυο για την άρδευση 580 στρεμμάτων στα Αμπέλια Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων  κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την  υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

« Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, την Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,

εκσυγχρονίζουμε τις συνθήκες άρδευσης σε 580 στρέμματα αγροτικής γης στο αγρόκτημα Αμπελιών. Στηρίζουμε  με έργα τους ανθρώπους της υπαίθρου, ώστε να παραμείνουν τον τόπο τους, να καλλιεργούν  αποδοτικότερα τη γη τους, να συνεχίσουν να παράγουν. Τα έργα  νερού είναι έργα ζωής και παραγωγής. Στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα, στηρίζουμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την αγροτική οικονομία που είναι  από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανάπτυξης στη Θεσσαλία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. 

Το νέο έργο

Το έργο περιλαμβάνει:

-Κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών υδροληψίας από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις ΒΝ-34 και ΒΝ-36, μήκους 1.240 μ., καθώς και όλων των συναφών έργων (συνδέσεις αγωγών κ.α.).

-Κατασκευή δεξαμενής δυναμικότητας 200 μ3.

-Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους 7.960 μ.

-Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κτλ).

-Εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού μεταξύ γεωτρήσεων - δεξαμενής.

-Τοποθέτηση ρυθμιστή στροφών (inverter) στα αντλιοστ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.