Τελευταίες Ειδήσεις

Η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές



Η ανακοίνωση του υπουργού για την παρουσία του στα καμένα….
Μαζί με τον Υφυπουργό Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο για τις άμεσες και συνεχείς ενέργειες της πλήρους αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, καθώς και της αναγέννησης και προστασίας του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται
Διαβεβαίωσα, στη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών, ότι άμεσα θα προχωρήσει η ανάθεση από τα δασαρχεία για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και εργασιών (π.χ. κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων), προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών και χειμαρρικών φαινομένων. Και συμφωνήθηκε, ως κοινή μας προτεραιότητα, η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών και η κατασκευή των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες δασικές εκτάσεις.Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Ενημερωθήκαμε, επίσης, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσο Μάνο, για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Και ευχαρίστησα, για ακόμη μία φορά, τα συνεργεία και τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ για την τεράστια και αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή και έχουν καταφέρει να επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πελατών στις πληγείσες περιοχές (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%).
Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στους συμπολίτες μας και στα δάση μας. Απέναντι στις αναπόδραστες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, μαζί, με τολμηρές αλλαγές, θα μετατρέψουμε αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια σε μια θετική δύναμη αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.