Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ


 Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Πολλά είναι τα βάσανα τον Λαού, που τον ταλαιπωρούν τις τελευταίες δεκαετίες.

            Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, όσων κυβέρνησαν αυτήν την χώρα, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Απεναντίας τα προβλήματα και παραμένουν  και θυμίζουν τον Γόρδιο Δεσμό.

            Οι δημοκρατικά εκλεγόμενες κυβερνήσεις, αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέρονται της κοινωνίας.

            Αγνόησαν αυτό που έλεγαν οι Σοφοί της Αρχαιότητας ότι, «ο τίμιος πολιτικός άνδρας πρέπει, όταν εγκαταλείπει την εξουσία, να φεύγει όχι πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος».

            Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας είναι ΟΛΑ ΑΡΧΗΓΙΚΑ και δεν απέχουν πολύ από το «Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε».

            Αλλά και ο μεγάλος Ιστορικός Θουκυδίδης (460-399π.Χ.) γράφει για την Δημοκρατία των Αθηνών επί Περικλέους: «εγίγνετό τε λόγω μεν Δημοκρατία, έργω δε υπο του Πρώτου ανδρός αρχή».

            Με απλά λόγια τονίζει ότι «στα λόγια έχουμε Δημοκρατία, στην πραγματικότητα, όμως, κάνει ό,τι θέλει αυτός που εξουσιάζει».

            Αυτό ακριβώς συμβαίνει σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη με τους σημερινούς Άρχοντες και φυσικά και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

            Πολιτεύεται, όπως θέλει και τις αποτυχημένες πολιτικές, αντι να τις χρεωθεί ο ίδιος και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του Λαού, τις φορτώνει σ’ άλλους, κάνοντας Ανασχηματισμό.

            Έτσι τίποτε δεν περπατάει σωστά και τα προβλήματα αντί να επιλύονται… διογκώνονται.

            Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

            Η παιδεία περνάει τραγικές στιγμές, και με την «ελάχιστη βάση» της Κεραμέως, 40.0000 υποψήφιοι έμειναν «εκτός νυμφώνος».

            Η Υγεία είναι υπό διάλυση και το Ε.Σ.Υ, υπό κατάρρευση. Παιδεία και Υγεία παίρνουν το δρόμο της Ιδιωτικοποίησης.

            Οι «Άσπρες Μπλούζες», Γιατροί και νοσηλευτές, που σήκωσαν όλο το βάρος του κορονοϊού και που οι κρατούντες έστελναν τις μπάντες για να τους εμψυχώσουν, σήμερα ρίχνονται στον Λάκκο των Λεόντων.

            Οι κάθε είδους Κοντοζαμάνηδες, που είναι Υπουργοί χωρίς να πάρουν ούτε μια ψήφο, είναι έτοιμοι να τους βάλλουν σε Αναστολή και να τους κόψουν τον μισθό. Τους ρίχνουν στον Καιάδα….!

            Το ΣτΕ λέγει το πρώτο ΌΧΙ στο πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Καθόλα αναμενόμενη η στάση του ΣτΕ. Δυστυχώς αυτές ο αποφάσεις είναι Πολιτικές.

            Οι πολίτες είναι διχασμένοι και ο Διχασμός είναι ολοφάνερος σ’ όλη την κοινωνία.

            Η Βιβλική καταστροφή με τις πυρκαγιές μετέτρεψε σε «Ζωντανούς Νεκρούς» εκατοντάδες χιλιάδες πυρόπληκτους και απέδειξε το έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

            Σημαντική είναι η φθορά  της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εφημερίδων, που είναι φιλικές προς τον Πρωθυπουργό.

            Ο Ανασχηματισμός, που έρχεται, δεν θα δώσει λύσεις. Καινούργιο… σπίτι δεν φτιάχνεις ποτέ με παλιά υλικά….!

            Και μέσα σ’ αυτό το πολιτικό… αλαλούμ έχουμε και ευχάριστα.

            Οι Γερμανοί βράβευσαν τον Τσίπρα και των Ζαεφ για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

            Ο Μητσοτάκης έστειλε την κόρη του στο Πανεπιστήμιο του Γέϊλ της Αμερικής. Εκεί βέβαια σπούδασαν και σπουδάζουν αρκετοί γόνοι ακόμα και της Αριστεράς.

            Το «Αμερικανοί… Δολοφόνοι των Λαών» είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

            Πολιτικό και Οικονομικό κατεστημένο υποτιμούν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πληρώνουν και παίρνουν πτυχία.

            Η μη αναστρέψιμη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, φέρνει Ανασχηματισμό, για να θολώσει τα νερά. Το στρατηγικό σχέδιο των διπλών εκλογών έγινε στάχτη, εξ αιτίας των καταστροφικών πύρινων γλωσσών.

            Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αμετανόητος και καμαρωτός, ενώ ακόμα και στην Σχολή Ευελπίδων έμειναν 103 θέσεις ΚΕΝΕΣ.

            Δυστυχώς, δεν έχουν καμία επαφή με τον Λαό.

            «Σκληρόν σε προς κέντρα λακτίζειν».που αναφέρει και η Κοινή Διαθήκη (πράξεις ΚΣΤ 14), ή όπως λέγει ο Λαός μας «ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι το βρίσκει στο τομάρι».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.