Τελευταίες Ειδήσεις

Ανεβάζει στροφές ο τουρισμός


«Καύσωνας» κρατήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς για τον Αύγουστο και προσδοκίες για επιμήκυνση της σεζόν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τι δηλώνει στην «R» ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.


Ταχύτητα ανεβάζει σταδιακά ο ελληνικός τουρισμός, με το βλέμμα των επιχειρηματιών να είναι πλέον στραμμένο στον υψηλής ζήτησης Αύγουστο, η πορεία του οποίου θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των φετινών επιδόσεων του κλάδου.


Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας κυμαίνεται, με βάση τις προκρατήσεις, πέριξ του 60%-70% και φτάνει ακόμη και το 100% σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς για τον πιο «καυτό» τουριστικά μήνα της σεζόν, κατά τον οποίο παραδοσιακά καταγράφονται οι περισσότερες αφίξεις και τα μεγαλύτερα έσοδα.


«Το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο και κρίσιμο για την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Το 50% του οργανωμένου ταξιδιού πανευρωπαϊκά κατευθύνεται στην Ελλάδα. Αρα, έχουμε κερδίσει το στοίχημα της φετινής χρονιάς. Τα νούμερα, δεδομένων των συνθηκών, είναι καλά. Φέτος κερδίζουμε και το στοίχημα της ποιότητας. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι καλύτερη σε σχέση με την Ισπανία και την Πορτογαλία, γιατί η επανεκκίνηση του τουρισμού ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και ακολουθήσαμε χωρίς καμία παρέκκλιση το σχέδιό μας», επισημαίνει στη Realnews o υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.