Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Μπουτίνας- ΜΕΤΕΩΡΑ είμαστε …πότε πια θα το καταλάβετε ??? …έρχεται η Αμάλ …περνά από τα Μετέωρα η Αμάλ …


Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι στην Ελλάδα , στην Καλαμπάκα …παντού . Τα μνημεία μας δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για όποια προσωπική προβολή ή ιδιοτέλεια .

Τα Μετέωρα είναι το μεγαλύτερο ελεύθερο ορθόδοξο σύμπλεγμα . Είναι   μια ιδιαίτερη μοναστική κοινότητα με διεθνή εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.  Υπάρχουν κανόνες περί ιερότητας αλλά και αρχαιότητας του χώρου .Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Η αγιομετεωρίτικη κληρονομιά άντεξε στο πέρασμα αιώνων και πάντα υπήρξε μια αγαστή σχέση των μονών με τους κατοίκους και με τους επισκέπτες. Νομίζω πως εδώ έγκειται και η υπεραξία της ονομασίας του Δήμου μας σε Δήμο Μετεώρων , μια υπεραξία που όλοι εμείς θα τη δώσουμε στα επόμενα χρόνια !!!

Δεν είναι σωστό να αφήσουμε να γίνει η έλευση αυτού ή παρόμοιων αλλόθρησκων –ισλαμιστικών ομοιωμάτων με τις παράλληλες εκδηλώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή . Μια φωτογραφία με αυτά τα ομοιώματα στα Μετέωρα θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα το εκμεταλλευτούν κάποιοι .

Δεν είδα ποτέ , ανάλογες εκδηλώσεις άλλων θρησκειών ή και άλλων πολιτισμών να επιτρέπονται στο TajMahal στην Ινδία , στην Περσέπολη του Ιράν  ,  στην Αρχαία Πέτρα στην Ιορδανία  και αλλού .

Και για να μην παρεξηγηθώ …φυσικά και στηρίζω έμπρακτα κάθε γυναίκα , κάθε παιδί , κάθε συνάνθρωπο μας   που κακοποιείται , φυσικά και είμαι δίπλα σε κάθε ανήμπορο, αδικημένο ή κακοποιημένο  …πόσο μάλλον τώρα που έχουμε αυτές τις πολύ άσχημες εξελίξεις στο Αφγανιστάν , όπου βλέπουμε όλοι μας πόσο ευτελίζεται η ανθρώπινη ζωή .

Όμως δεν κάνω και καμιά έκπτωση στη θρησκεία μου και στις αξίες που έχω από τους γονείς μου .

Για αυτό κρίνω ανεπιθύμητη την έλευση της Αμάλ από την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων .

 

Γιάννης Μπουτίνας

Δημότης του Δήμου Μετεώρων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.