Τελευταίες Ειδήσεις

Ώρες αγωνίας στα Βίλια - Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά


Ανησυχητικό είναι το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια. Το βράδυ οι βόρειοι άνεμοι έστρεψαν τις φλόγες προς τα νότια, με την κατάσταση να εξελίσσεται δραματικά.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στους οικισμούς Θέα, Παλαιοχώρι και Καραούλι. Εκτός κινδύνου βρίσκονται τα Βίλια, καθώς δεν υπάρχει ανησυχία πως η φωτιά θα φτάσει στον οικισμό.


Πριν από λίγα λεπτά, όπως μετέδωσε το Μega δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Πανόραμα (πρώην οικισμός Τιτάν), χωρίς όμως να έχει σταλεί μήνυμα από το 112.


Πρόεδρος κοινότητας Βιλίων: Οι νέοι έδειξαν αυταπάρνηση και μπήκαν μπροστά με κίνδυνο να καούν


«Στα Βίλια έχει μικρές αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες. Θέλω να πιστεύω πως με το φως της ημέρας θα είναι καλύτερα. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται», είπε ο Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων.


Το Πανόραμα απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα Βίλια, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.


«Δεν έγινε εκκένωση στα Βίλια γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Πολωνούς πυροσβέστες, γιατί προστάτευσαν την πόλη. Τα Βίλια έχουν μεγάλη δυνατή εθελοντική ομάδα, οι νέοι έδειξαν αυταπάρνηση και μπήκαν μπροστά για να καούνε. Δεν είναι καλά οργανωμένη η υπηρεσία που έχει αναλάβει να σβήσει τη φωτιά».Μία αναζωπύρωση που καίει αυτή τη στιγμή θα σβήσει μόνο με εναέρια μέσα, είπε ο κ. Μακρυνόρης.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. Στη περιοχή Καραούλι περνάνε περιπολικά ζητώντας από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο. 


Στη περιοχή επιχειρούν 427 πυροσβέστες, 149 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός με 5 πεζοπόρα τμήματα. Σημαντική είναι και η βοήθεια από τους Πολωνούς πυροσβέστες με 143 άντρες και 46 οχήματα. 


Επί ποδός όλη τη νύχτα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως χωματουργικά και υδροφόρες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.


Πρόκειται για πευκόφυτο οικισμό με τις φλόγες να έχουν κατέβει πολύ χαμηλά και κινούνται προς τη περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.