Τελευταίες Ειδήσεις

6 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγούνται από τον Αναπτυξιακό Νόμο Γενικής Επιχειρηματικότητας (Ε΄ προκήρυξη) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Έξι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία επιχορηγούνται από τον  Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας με 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν  τα νέα τους επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης 8,2 εκατομμυρίων ευρώ.

 «Ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού της Περιφέρειας η διαδικασία αξιολόγησης έξι νέων επενδυτικών σχεδίων και ευελπιστούμε οι νέες επενδύσεις να πάρουν σύντομα το δρόμο της υλοποίησης»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία στηρίζουμε με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε  την υγιή επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και το οικογενειακό εισόδημα, στηρίζουμε την εθνική οικονομία,  στηρίζουμε τους ανθρώπους που  δίνουν ανάσα ελπίδας και  συνεχίζουν να παράγουν, να  δημιουργούν, να καινοτομούν, να  εκσυγχρονίζονται. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας 468 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ.  Η μεγαλύτερη πρόκληση της μετα- covid εποχής είναι η στήριξη της απασχόλησης, γιατί μόνο έτσι μπορεί η κοινωνία να επιστρέψει στη φυσική της ισορροπία, που σήμερα έχει χαθεί.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζει διαχρονικά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ολοκληρωμένο σχέδιο,  στρατηγική στόχευση και ενεργητικές πολιτικές που  έχουν οδηγήσει και οδηγούν  σε  επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω  1,5 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αξιολόγηση έξι νέων επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16,  στο πλαίσιο της πέμπτης προκήρυξης με αριθμό 90573/01-09-2020 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.  Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των επιχειρήσεων που ενισχύονται βρίσκεται αναρτημένος στο  www.ependyseis.gr. Οι φορείς των επενδυτικών σχεδίων δύνανται, με χρήση του προσωπικού κωδικού τους μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα υπαγωγής, να ενημερώνονται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλαν. Επίσης δύνανται να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους σύμφωνα με τα ισχύοντα στο οικείο θεσμικό πλαίσιο.

Οι 6 επιχειρήσεις που επιχορηγούνται

ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΕΙΔΗ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ, BAKER ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΑΕ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΕ, ΠΟΥΛΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ –ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ, FRUTALUX ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.