Τελευταίες Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η 1η Αποστολή Υλικής Βοήθειας των Εργαζόμενων στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας


Μέσα σε κλίμα θερμής υποδοχής και συγκίνησης παραδόθηκε η πρώτη "φουρνιά" ειδών πρωτης ανάγκης, που συγκεντρωσαν οι εργαζόμενοι του ΓΝΤ, στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας. Η παράδοση έγινε στο κέντρο αλληλεγγύης που έχει στηθεί στην Ιστιαία. 

Κατά την παράδοση των υλικών, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΓΝΤ, η Βάσω Μπακάση, νοσηλεύτρια, μετέφερε ταυτόχρονα και τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης των Τρικαλινών υγειονομικών στους πληγέντες. Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης  19 Αυγούστου οι εργαζόμενοι  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ξεπροβόδισαν την πρώτη αποστολή αλληλεγγύης ειδών ανάγκης   στις οικογένειες των πυρόπληκτων σε χωριά της Εύβοιας . Σε συνεργασία με εργατικά σωματεία των Τρικάλων θα παραδοθούν σήμερα το απόγευμα στο στέκι Αλληλεγγύης που έχει στηθεί στην Ιστιαία της Εύβοιας. Μεταξύ άλλων η Β.Μπακάση τόνισε:

"Η ανταπόκριση όλων των εργαζόμενων  υγειονομικών  στα Τρίκαλα ήταν μεγάλη,  συγκινητική, συνεχίζεται και αυξάνεται!  Παρά το γεγονός του καλοκαιριού και των αδειών ,  σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε τμήμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και οργάνωσε ταχύτατα τη συλλογή ειδών.

Οι συνάδελφοι υγειονομικοί, όπως δειξανε μαχητικοτητα και αυτοθυσία στη μάχη κατα της πανδημίας, έτσι και τώρα εκδηλώνουμε  την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και τώρα ζουν με  τις συνέπειες της καταστροφής.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέροέυμε, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη που ζουν σήμερα και τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν αύριο.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζουμε τα αιτήματα τους.

       Δείχνουμε στην πράξη ότι ο ίδιος ο λαός με οργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοθυσία μπορεί να σώσει το βιός του,τα σπιτια του, το φυσικό πλούτο, τη γη, τις καλλιέργειες και τα δάση απ' όπου βγάζει το ψωμί του. Απέναντι σ' ένα κράτος που τον αφήνει απροστάτευτο είτε στην πανδημία, είτε στις φυσικές καταστοφές..Δείχνουμε οτι σωτήρας από την επικινδυνη πολιτικη εγκατάλειψης και εμπορευματοποίησης όλων των προστατευτικων δομών είναι η οργανωμενη δύναμη και η θέληση του λαού.

Με δεδομένο την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει  από προηγούμενες καταστροφές του λαού μας και το φόβο ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση θα μείνουν λόγια, οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο, θα συνεχίσουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, στο γραφείο του Συλλόγου  Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων. 

Καλούμε και τα Σωματεία Υγειονομικών του Νομού μας να ανταποκριθούν σ΄αυτό το κάλεσμα.

Η 2η αποστολή αλληλεγγύης παράδοση θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη με  παράδοση  στο Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης:

      Εμφιαλωμένα Νερά,  Κράκερς,  Μπάρες Δημητριακών, Μπισκότα

    Κρουασάν, Μπισκότα.

      Ρύζι,  Μακαρόνια,  Κονσέρβες.

      Είδη Προσωπικής Υγιεινής,  Ιατρικά Είδη, Σεντόνια, Πετσέτες   Κλινοσκεπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.