Τελευταίες Ειδήσεις

Σε αναστολή τέθηκαν 12 – από τους 13 αρχικά- ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον Δήμο Τρικκαίων


Σε αναστολή τέθηκαν 12 – από τους 13 αρχικά- ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο των όσων έχουν αποφασιστεί για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.


Πρόκειται για εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Βοήθεια στο Σπίτι και στα ΚΑΠΗ που δεν εμβολιάστηκαν και πράξεις αναστολής εκδόθηκαν, χθές Τρίτη 24 Αυγούστου 2021. Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν ενστάσεις στην αρμόδια επιτροπή και αυτές – πλην μίας, για λόγους υγείας – δεν έγιναν δεκτές από την ειδική αυτή επιτροπή. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου χαρακτήρισε αδιανόητη τη συνέχιση από ορισμένους, της εύρεσης προφάσεων για να μην εμβολιάζονται.


Όπως είπε (Λέσχη 97,6) «όταν οι 9 στους 10 νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να βρίσκουν διάφορες προφάσεις για να αποφεύγουν τον εμβολιασμό».


Και συνέχισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αναλογιζόμενοι οι πολίτες, όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: «Με δεδομένο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πολύ πιο πιθανοί μεταδότες από τους εμβολιασμένους – δε θα πω ότι οι εμβολιασμένοι δε μεταδίδουν – αυξάνεις τις πιθανότητες να κολλήσεις τον ιό σε ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες».


Σχετικά με τις αντιδράσεις που καταγράφονται για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη νομοθεσία και μια δεδομένη κατάσταση», εννοώντας την αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.