Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστήμονας προέβλεψε τα κρούσματα Αυγούστου με ευστοχία 100% και τη μείωσή τους μετά τις 15.08.2021


Όταν οι προβλέψεις κάποιων επιστημόνων στα μέσα Ιουλίου έλεγαν ότι τα κρούσματα του Αυγούστου θα κυμανθούν από 7.000 έως 20.000, ενώ ο μέγιστος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων τον Αύγουστο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ήταν 3.276 την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου, το μαθηματικό μοντέλο του Νίκου Καρδούλα προέβλεπε στις 17 Ιουλίου ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων δεν θα υπερβεί τις 4.000.

 

Όταν οι προβλέψεις κάποιων επιστημόνων στα μέσα Ιουλίου έλεγαν ότι τα κρούσματα το Δεκαπενταύγουστο θα κυμανθούν από 7.000 έως 10.000, ενώ την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 3.276 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, το μοντέλο του Νίκου Καρδούλα προέβλεπε από 2.871 έως 3.509 κρούσματα για την ίδια εβδομάδα.

 

Παρακάτω φαίνονται οι προβλέψεις των επιστημόνων στα μέσα Ιουλίου όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ:

 



 

 

Όταν επίσης οι προβλέψεις κάποιων επιστημόνων, που αστόχησαν για τα κρούσματα του Δεκαπενταύγουστου, έλεγαν ότι τα κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου θα κυμανθούν από 5.000 έως 8.000, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου ήταν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ 3.161, το μοντέλο του Νίκου Καρδούλα προέβλεπε εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου από 3.069 έως 3.751.

 

Παρακάτω φαίνονται οι προβλέψεις των επιστημόνων στις 2 και 17 Αυγούστου όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ:

 



 

Προβλέψεις και επαλήθευση μαθηματικού μοντέλου Ν. Καρδούλα

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook στις 17 Ιουλίου ο Νίκος Καρδούλας επεσήμαινε ότι πρακτικά είναι αδύνατο να υπάρξουν μέχρι και 20.000 κρούσματα την ημέρα που υποστηρίζουν κάποιοι επιστήμονες διότι:

·        Το ποσοστό θετικότητας των τεστ κυμαίνεται από 3% έως 4% τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπου υπήρξε και ο μέγιστος ημερήσιος αριθμός τεστ 87.787 μέχρι σήμερα.

·        Με αυτά τα ποσοστά θετικότητας θα πρέπει να γίνουν 500.000 ημερήσια τεστ για να έχουμε 20.000 ημερήσια κρούσματα, γεγονός που είναι απίθανο να επιτευχθεί πρακτικά.

 


 

Στην ίδια ανάρτησή του ο Νίκος Καρδούλας ανέφερε ότι σύμφωνα με προσομοίωση του μαθηματικού του μοντέλου, μέχρι το τέλος Αυγούστου ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων δεν θα υπερβεί τις 4.000 και παρακάτω φαίνεται το αντίστοιχο γράφημα της προσομοίωσης, που ήταν συνημμένο στην ανάρτηση.

 


 

Στα παρακάτω γράφημα και πίνακα, συγκρίνοντας τις προβλέψεις του μαθηματικού μοντέλου του Νίκου Καρδούλα για τους εβδομαδιαίους μέσους όρους των κρουσμάτων με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, για τις εβδομάδες από 19 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου, διαπιστώνεται ότι οι από 17 Ιουλίου προβλέψεις του μαθηματικού μοντέλου του Νίκου Καρδούλα είχαν 100% ευστοχία.

 


 

Υποχώρηση κρουσμάτων μετά τις 15 Αυγούστου

 

Όταν οι προβλέψεις κάποιων επιστημόνων έλεγαν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο λόγω της επιστροφής των Ελλήνων από τις διακοπές και θα φθάσουν μέχρι και 8.000 στα τέλη Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων στις δύο εβδομάδες μετά το Δεκαπενταύγουστο ήταν μειωμένος (3.152 και 3.161 αντίστοιχα, έναντι 3.276 του Δεκαπενταύγουστου), ο Νίκος Καρδούλας σε συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο Maximum της Αλεξανδρούπολης στις 27 Ιουλίου και στην τηλεόραση TV100 Θεσσαλονίκης στις 1 Αυγούστου δήλωνε ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να υποχωρούν μετά το Δεκαπενταύγουστο.

 

Δείτε το βίντεο διάρκειας 2 λεπτών: https://youtu.be/k-K-8see6_s

 

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.