Τελευταίες Ειδήσεις

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο Πέτρος Φιλιππίδης που δόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα για τις κατηγορίεςτου βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού. Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται. 


Ηπιο βαριά από τις τρεις πράξεις που  αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι αυτή του βιασμού το 2008. Όπως κατήγγειλε η γυναίκα,  νεαρή ηθοποιός τότε,  πήγε στο θέατρο «ΗΒΗ» που δούλευε ο Π.Φιλιππίδης, προκειμένου  να μιλήσουν για δουλειά. Όμως, αντί για το ρόλο που περίμενε,  εκείνος φέρεται να της επιτέθηκε και να την κακοποίησε σεξουαλικά.


Η επόμενη καταγγελία αφορoύσε   απόπειρα βιασμού  το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη». Και σε αυτή την περίπτωση η συνάντηση  ήταν για   μία ενδεχόμενη συνεργασία αλλά εξελίχτηκε εντελώς διαφορετικά καθώς, όπως  λέει η καταγγέλλουσα,  της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει.


Η τρίτη απόπειρα βιασμού  φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014. Η συγκεκριμένη γυναίκα  υποστηρίζει πως μετά από ένα επαγγελματικό ραντεβού  της πρότεινε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Αντί αυτού όμως την οδήγησε  σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό κι επιχείρησε να τη βιάσει.


«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει…Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο.»


Ο γνωστός ηθοποιός πάντως αρνείται όσα του αποδίδονται. Στο υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα είχε υποστηρίξει πως «Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση  τον αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς...Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.