Τελευταίες Ειδήσεις

Τυροκόμοι Θεσσαλίας: Στιγματίζεται ο κλάδος και η Θεσσαλία


Όχι μόνο τον κλάδο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα θίγουν τα περιστατικά νοθείας της ελληνικής φέτας ΠΟΠ, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τυροκόμων Θεσσαλίας, στον απόηχο των αποκαλύψεων για νέο σκάνδαλο νοθείας στην Σουηδία, στο οποίο εμπλέκεται γνωστή θεσσαλική εταιρεία.


“Η ΦΕΤΑ ΠΟΠ είναι το πιο γνωστό στον πλανήτη ελληνικό brand name και η ναυαρχίδα των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων. Τα περιστατικά νοθείας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, θίγουν, όχι μόνο τον κλάδο μας των παραδοσιακών Τυροκόμων, αλλά και ολόκληρη την χώρα”, αναφέρουν και τονίζουν ότι, αυτά τα περιστατικά συνιστούν απειλή απροσδιορίστων διαστάσεων για το μέλλον της ελληνικής τυροκομίας, της αγροτικής οικονομίας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα”.


ΣΤΙΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, “οι πρόσφατες αποκαλύψεις των κρουσμάτων εξαπάτησης των Ευρωπαίων καταναλωτών, συνοδεύονται και από τον άδικο στιγματισμό όλης της περιοχής της Θεσσαλίας, ως πυρήνα παράνομων πρακτικών στην παραγωγή και διάθεση της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ.


Η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και ειδικότερα ο Ν. Λάρισας, συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τυροκομείων σε σχέση με όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας. Η πλειοψηφία των τυροκομείων αυτών είναι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και με μακρά παράδοση στην τυροκόμηση ντόπιου αιγοπρόβειου γάλακτος”.


ΚΑΙ Η ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι θίγεται η υγιής τυροκομική επιχειρηματικότητα. “Είναι αποκαρδιωτικό για τους νομοταγείς Τυροκόμους να εξαντλείται διαχρονικά η παρέμβαση της Πολιτείας σε δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα και σε επιβολή προστίμων για τη μη τήρηση του χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη ή την παράβαση μικροποσοτήτων προϊόντων κατά την υποβολή των μηνιαίων ισοζυγίων.


Και είναι απαξιωτικό για κάθε αξιωματούχο σε θέσεις ευθύνης να απέρχεται το ποτήριο της ευθύνης”.


thessalyeconomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.