Τελευταίες Ειδήσεις

Επικοινωνία του Θανάση Λιούτα με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής για τις αποζημιώσεις λόγω των χαλαζοπτώσεων στον Δήμο Φαρκαδόνας


Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, είχε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, όλο το προηγούμενο διάστημα και από την πρώτη στιγμή των νέων χαλαζοπτώσεων, στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας τον Ιούνιο, με θέμα τις αποζημιώσεις για τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την ενεργοποίηση του νόμου 4797/2021, ο οποίος σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αποστολή την άμεση κάλυψη  και τη διαχείριση των ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες. Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε τον κ. Λιούτα για τη διαδικασία, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί και για τα βήματα, τα οποία ο Δήμος Φαρκαδόνας θα πρέπει να κάνει, ώστε να ενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος νόμος.

 

Άμεσα, ο Θανάσης Λιούτας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπύρο Αγναντή και τον ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Τριαντόπουλο. Ο Δήμος Φαρκαδόνας προέβη στο αναγκαίο αίτημα.

 

Ο κ. Λιούτας θα βρίσκεται σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, καθώς και με τον Δήμο Φαρκαδόνας, με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή αυτή θεομηνία που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή στις  αγροτικές καλλιέργειες, καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και πάρα πολλές υλικές ζημιές σε κτίσματα και εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.