Τελευταίες Ειδήσεις

Ανασχηματισμός τέλος Αυγούστου ή μετά τη ΔΕΘ


Επανέρχονται και μάλλον αυτή τη φορά είναι πιο βάσιμα από ποτέ άλλοτε τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν φύγει από το τραπέζι ούτε τα σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό


Είναι κοινό μυστικό για τους γνωρίζοντες τα όσα διαδραματίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης του, που το τελευταίο διάστημα έχει εισέλθει σε ζώνη συνεχών αναταράξεων.


Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν ένα από τα όπλα του Πρωθυπουργού για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κοιλιά που έχει κάνει το κυβερνητικό σχήμα αλλά και από την αποτυχία στο βασικό στόχο που είχε τεθεί, δηλαδή τη δημιουργία τείχους προστασίας το φθινόπωρο.


Είναι φανερό ότι οι διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2022 όπως θα ήθελε ο Πρωθυπουργός.


Μέχρι τότε ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό.


Οι αδυναμίες που εμφανίζει το κυβερνητικό σχήμα είναι, όπως λέγεται, ορατές δια γυμνού οφθαλμού.


Ο αδύναμος κρίκος στην κυβερνητική αλυσίδα φαίνεται πως είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.


Η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά από τις αισιόδοξες προβλέψεις του υπουργού και στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι στο πεδίο που το Μέγαρο Μαξίμου έδινε εξετάσεις, δείχνει να μένει μεταξεταστέο.


Όλο αυτό το σκηνικό ανατρέπει το σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Έτσι όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι θέμα χρόνου.


Η μόνη εκκρεμότητα που φαίνεται να υπάρχει είναι αν ο ανασχηματισμός θα γίνει αμέσως την καλοκαιρινή ανάπαυλα, δηλαδή στο τέλος Αυγούστου ή αν θα γίνει αμέσως μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.


Το πιθανότερο σενάριο, πάντως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανέβει στη Θεσσαλονίκη έχοντας εξαγγείλει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.