Τελευταίες Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) στο συλλαλητήριο των σωματείων στα Τρίκαλα


   


Όλοι στην Απεργία στις 10 Ιούνη & στη συγκέντρωση στις 10πμ στην Κεντρική Πλατεία

Με μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στα  Τρίκαλα  εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή.

 «Το αντεργατικό τερατούργημα κυβέρνησης - εργοδοσίας, δεν διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στα Τρίκαλα, ανάμεσά του και το Παράρτημα Τρικάλων του ΠΜΣ μ ένα πανό που ξεχώριζε για το ιδιαίτερο σύνθημά του , βάζοντας στο στόχαστρο κυβέρνηση , περιφέρεια αλλά και δήμο τόσο για την έλλειψη στήριξης στον πολιτισμό όσο και για την ανάλγητη πράξη του Δήμου Τρικκαίων για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών

« 14 μήνες χωρίς πολιτισμό , 14 μήνες χωρίς δουλειά , χωρίς στήριξη από κυβέρνηση, περιφέρεια ,δήμο. Τώρα και κατασχέσεις λογαριασμών!¨ έγραφε το πανό του Συλλόγου, ενώ χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απεύθυνε , μεταξύ άλλων , η Ντίνα Σταμπασίδη , ταμίας του Συλλόγου., που σημείωσε χαρακτηριστικά:

   

«Στον κλάδο μας Υπάρχουν συνάδελφοί μας, μουσικοί που δεν εντάχθηκαν σε κανένα επίδομα μετά απο ενα  έτος lockdown στον πολιτισμό. Έχει φτάσει Ιούνης και δεν έχουν πάρει -όσοι πρόλαβαν να κάνουν αίτηση- , ούτε του Μάρτη το επίδομα. Γι αυτό προγραμματίστηκε και η προχθεσινή διαμαρτυρία της Πανθεσσαλικής συνάντησης έξω απο τα γραφεία της Περιφέρειας Λάρισας και θα επαναληφθεί και στις 22 Ιούνη με τα αιτήματα για άνοιγμα της μουσική με μέτρα όπως σε άλλους κλάδους έχει γίνει καθώς και μιά σειρά προτάσεις για να ανακούφιση του κλάδου μας που έχει πληγεί . Αυτό όμως που διεκδικούμε περισσότερο είναι το δικαίωμα στην εργασία ,το δικαίωμα να ζεί ένας μουσικός απο την τέχνη του και όχι να ζεί με επιδόματα !Και αυτό είναι κοινό αίτημα  που μας συναντάει με όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων!

            Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την κυβέρνηση να απελευθερώνει   τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τη  δημοτική αρχή Τρικκαίων  να δεσμεύει , να κατάσχει χρήματα από λογαριασμούς 6 χιλιάδων Τρικαλινών για κυρίως μικροοφειλες όπως πχ από κλίσεις εδώ και μια δεκαετία!

Ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο λίγους δεκάδες, κυρίως μεγαλοεπιχειρηματίες, που χρώστάνε δεκάδες  εως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού τους προστατεύειένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο.     

Καλούμε την δημοτική αρχή αντί για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών,μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας,να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων ανακούφισης σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν ,όπως είναι οιτρίτεκνοι,  τα ΑΜΕΑ, οι μονογονεικές οικογένειες, γενικά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Παλεύουμε για την σύγχρονες ανάγκες μας ,συντονίζουμε την δράση μας ενάντια στην βάρβαρη 'μάσκα της ''κανονικότητας''που εξυπηρετεί μεγαλοεργοδοσία και επιχειρηματικούς ομίλους,ενάντια σε όποια αρχή την στηρίζει είτε δημοτική  περιφερειακή αρχή είναι ,είτε κυβερνητική  !Ενώνουμε τις φωνές μας επίσης ,ενάντια στους πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης για το μοίρασμα της γής και των αγορών για να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαί'' όπως λέει κι ο στίχος του Κ.Βάρναλη.

Παλεύουμε για μιά κοινωνία που δεν θα εμπορευματοποιείται η Υγεία ,το φάρμακο,η Παιδεία,η Ζωή !

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες στο ύψος των δυνατοτήτων του 21 αιώνα για 7 ωρο,5 ημερών εργασία,35 ώρο εβδομαδιαίο!

Παλεύουμε για μην γίνουμε εμείς και η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης οι σύγχρονοι σκλάβοι του 21 αιώνα .. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ !!!

       


                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.