Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Τα τελευταία 50 χρόνια η ανθρώπινη δραστηριότητα, η υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων και η αποψίλωση μεγάλων δασικών εκτάσεων, έχουν ως συνέπεια  την ξηρασία των εδαφών, τις  μεγάλες καταιγίδες, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, την ρύπανση των υδάτων, την απώλεια της βιοποικιλότητας, την καταστροφή  των οικοσυστημάτων και την υποβάθμιση των οικοτόπων.

Ο Δήμος Μετεώρων  στοχεύοντας στην αξιοποίηση κάθε σχετικού αναπτυξιακού προγράμματος έχει υποβάλει προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής κι εξοπλισμού ιδιαίτερης σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, και συγκεκριμένα:

Ηλεκτροκίνηση: Προμήθεια ηλεκτροκίνητων Οχημάτων για ανάγκες του Δήμου.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Έργα εξοικονόμησης ενέργειας κι αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας των υποδομών.

Ύδρευση:  Έργα στις υποδομές ύδρευσης με σκοπό την εξοικονόμηση πόσιμου νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανακύκλωση καθαριότητα: Έργα προώθησης της ανακύκλωσης με τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, βυθιζόμενοι κάδοι σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Η μέτρηση του ατμοσφαιρικού αέρα: Σε πραγματικό χρόνο, με την τοποθέτηση μετρητών σε διάφορα σημεία της πόλης και εκτός αυτής, δίνετε η δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν μόνοι τους την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Όλοι μαζί, Δήμος, θεσμικοί φορείς και πολίτες, είμαι βέβαιος  ότι μπορούμε να βρίσκουμε τους τρόπους και τις διαδικασίες, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Καλώ όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζον ζήτημα πολιτισμού. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, τα δάση και τη θάλασσα για να συνεχίσουμε να ζούμε.

Το περιβάλλον μας αφορά όλους.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.