Τελευταίες Ειδήσεις

Ρυθμίστηκαν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά των δημοσιογράφων στους Δήμους

 


Με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους θα αμείβονται πλέον οι δημοσιογράφοι συνεργάτες των Δημάρχων στους Δήμους της χώρας, μετά τη σχετική διάταξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που ικανοποίησε πάγιο αίτημα της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

Στην διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων μελών της ΠΟΕΣΥ με τον υπουργό, η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, και οι πρόεδροι των Ενώσεων, Μ. Αντωνιάδου (ΕΣΗΕΑ), Ν. Καρράς (ΕΣΗΕΜ-Θ), Θ. Μπερεδήμας (ΕΣΠΗΤ), Δ. Χορταριάς (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) και Κ. Κορτέσης (ΕΣΗΕΠΗΝ) χαιρέτησαν την ψήφιση της διάταξης του άρθρου 22 του ν.4807/2021, με το οποίο ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα του Κάδου, που αφορούσε στην ένταξη των συναδέλφων, που εργάζονται σε Δήμους στο ειδικό καθεστώς αμοιβής, που διέπει τους δημοσιογράφους, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στο πλαίσιο της συναντήσης, συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα, που αφορούν στους δημοσιογράφους, όπως η επέκταση της δυνατότητας πρόσληψης δημοσιογράφου- επιστημονικού συνεργάτη και σε Δήμους με πληθυσμό μικρότερο από 20.000 κατοίκους, για τα οποία ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να μελετήσει και να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.