Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΚ ΜΕΤΣΟΒΟΥ


Ήταν μία σπάνια λειτουργία αυτή που παρακολούθησαν πάρα πολλοί πιστοί, σε μία εκκλησία με πάρα πολύ κόσμο στον εξωτερικό χώρο και με τις πρέπουσες αποστάσεις την περασμένη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου με την παρουσία της  περίφημης Εκκλησιαστικής Χορωδίας του «Αγίου Γεωργίου» από το Βελιγράδι (Σερβία), που έψαλλε από τον γυναικωνίτη με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

 Hταν μια ευλογημένη Κυριακή , πλούσια σε πνευματικότητα, μία σπάνια Θεία Λειτουργία! Προσευχηθήκαμε για τις ψυχές των αποθανόντων Περιθαλπομένων και εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων καθώς και του Συλλόγου των Φίλων του Θ.Χ.Π.Τ.

Συγχαρητήρια στην Σέρβικη Χορωδία του Αγίου Γεωργίου καθώς και στον  εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Δημήτριο Κυρίτση για την πνευματική εξωστρέφειά του.

Η πρόσκληση στην Ελλάδα και η πρόταση ψαλμωδίας και συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου οφείλεται στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ. Νίκο Ευθυμιάδη, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά τόσο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, όσο και ο π. Δημήτριος Κυρίτσης, που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ορθόδοξη Σέρβικη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Βελιγραδίου.

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα είχε τη δυνατότητα χάριν της πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, που έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες στην ανάδειξη, στην καλλιέργεια και στην προσέγγιση  προς την ποιοτική μουσική, να απολαύσει μία καταπληκτική Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία, που ψάλλει σύμφωνα με την Ορθόδοξη Σλαβική Τετραφωνική Χορωδιακή παράδοση.

Άλλωστε ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου στα Τρίκαλα, με Σολίστ Έλληνες και ξένους (έντεχνης, λαϊκής, οπερατικής, βυζαντινής μουσικής) και Χορωδίες (Trikala Cantant κλπ).

Ο Πρόεδρος Νίκος Ευθυμιάδης και το Δ.Σ του Συλλόγου των Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο για τη μοναδική αυτή ευκαιρία που προσέφερε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσευχηθεί με τους θεσπέσιους πολυφωνικούς ύμνους που ερμήνευσε η Χορωδία του Βελιγραδίου τόσο στα ελληνικά, όσο και στα σέρβικα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον εφημέριο και πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου  του Ιερού Ναού π. Δημήτριου Κυρίτση, διότι χάριν της πνευματικής του εξωστρέφειας, προσέφερε μια μοναδική πνευματική τροφή και αλησμόνητη θεία  λειτουργία στα Τρίκαλα, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση, που πραγματοποιήθηκε για όλους τους Κεκοιμημένους του Θεραπευτηρίου (Περιθαλπόμενους, εργαζόμενους, συγγενείς).

Η παρουσία και η συμμετοχή της Χορωδίας του «Αγίου Γεωργίου» από το Βελιγράδι, υπό την  διεύθυνση  της  διακεκριμένης  Μαέστρου  Εmilija Milin  στην  Θεία Λειτουργία αποτέλεσε ιδιαίτερο  πνευματικό γεγονός  και  τιμή για τα Τρίκαλα,  την τοπική  Εκκλησία  και την ενορία του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.