Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις κ.Παπακώστα?


Αγαπητή  κ. Παπακώστα

Κοιτάζοντας μία φωτογραφία της πορείας που έγινε την Πέμπτη 10 Ιουνίου, αμέσως μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Εργασιακό Νομοσχέδιο ΄΄προστασίας των εργαζομένων΄΄ η οποία  έδειχνε την κεφαλή της πορείας στον Άγιο Νικόλαο και το τέλος της ακόμη στην κεντρική πλατεία, ομολογώ πως κομματάκι ανησύχησα.

Είχα, βλέπετε, στο μυαλό μου την δημόσια δήλωση σας( Τετάρτη 9 Ιουνίου στη Ρ/Σ ΛΕΣΧΗ 97.6 στην εκπομπή της κ. Σωτηρίου) ότι όσοι πάρουν μέρος στις διαμαρτυρίες είναι αδιάβαστοι.

Δεν μελέτησαν το Νομοσχέδιο  για να δούνε ότι είναι προς το συμφέρον τους.

Όμως, δεν σας φαίνονται πολλοί αυτοί που δεν διάβασαν?

Θα μου πείτε, οι διαδηλωτές είναι πονηροί, γέμισαν μεν την Στρατηγού Σαράφη, αλλά αραία-αραία για να φαίνονται πολλοί.

Αλλά και πάλι, αραία-αραία, δεν θα ήταν καμιά χιλιαπεντακοσαρέα?

Όπως αντιλαμβάνεστε, το ζήτημα είναι σοβαρό και επείγει κατά τη γνώμη μου, να φροντίσετε για την αναγκαία μόρφωση τους. Θα ήταν για αυτό το σκοπό ίσως, χρήσιμα αυτά τα πρότυπα σχολεία που με το καλό θα έχουμε στη πόλη μας? Δεν είμαι και ειδικός, μία ιδέα καταθέτω.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο.

Δεν είδα στη συγκέντρωση ούτε έναν βιομήχανο ή μεγαλοεργοδότη ή έστω βρε αδελφέ , έναν σκέτο εργοδότη να δώσει το παρόν και να διαμαρτυρηθεί για το δυσβάσταχτο σε βάρος τους Εργασιακό Νομοσχέδιο. Ίσως, ο φόρτος και το καθημερινό άγχος της δουλειάς, δεν τους επέτρεψε να ακούσουν την δημόσια δήλωση σας,( στην ίδια εκπομπή της κ. Σωτηρίου) ότι μόνο αυτοί θίγονται από τον κ. Χατζηδάκη και μόνον αυτοί θα έπρεπε να κατεβούν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.

Ας ελπίσουμε ότι ο ΣΕΒ στην Αθήνα ( αυτοί είναι πιο έμπειροι) θα κάνει πράξη την συμβουλή σας και θα διαδηλώσει έξω από την Βουλή  την Τετάρτη 16  Ιουνίου που ψηφίζεται το Νομοσχέδιο.

Τέλος, με όλο το θάρρος αν μου επιτρέπετε, μου έμεινε και μία απορία.

Όταν στην ίδια εκπομπή , ερωτηθήκατε για την εκφρασμένη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκου Γουγουλάκη για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ευάλωτων συμπολιτών μας, τι ακριβώς εννοούσατε λέγοντας  ότι είναι προσωπική του άποψη?

Μπερδεύτηκα λιγάκι, καταλαβαίνετε τώρα εσείς, γιατί διαβάσαμε ότι την ίδια θέση υιοθέτησε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της πατρίδας μας.

Θα μου πείτε, αυτοί εκτός από τους πλειστηριασμούς διαφώνησαν και με το Εργασιακό Νομοσχέδιο.

Εγώ όμως, δεν πιστεύω ότι και αυτοί , ολόκληροι Πρόεδροι δεν το διάβασαν. Ίσως να μην το κατάλαβαν. Αλλά και αυτό δεν ακούγεται πολύ πειστικό…

Τέλος πάντων, όπως και να έχει το ζήτημα , έχω τη γνώμη ότι, με κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις σας , όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν.

Να σας εξομολογηθώ, ωστόσο, ότι όσοι  από εμάς μεγαλώσαμε με τους 4 ΤΡΟΧΟΥΣ και  τον  Κώστα Καββαθά, αυτές τις διευκρινήσεις θα τις περιμένουμε ΄΄έχοντας την γλώσσα στο μάγουλο΄΄.

Με υπόληψη

Χρήστος Μπάτζιος

Ακροατής και αναγνώστης των δηλώσεων σας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.