Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας


Το έργο θα επιδοτήσει όλα εκείνα τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση μπορεί να συμβάλλει στην παροχή της υπηρεσίας επιχορήγησης στους δικαιούχους πολίτες.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε εφαρμογή του Νόμου 4563/2018 (ΦΕΚ 169/Α/2018) και του Νόμου 4727/2020 (ΦΕΚ 184/Α/2020), έχει την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού της υλοποίησης του έργου «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Με τον υπ’ αριθμ.4727/23.09.2020 Νόμο «Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις», η ΕΔΥΤΕ Α.Ε ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου.

Οι δικαιούχοι του έργου θα αποκτήσουν, επομένως, για πρώτη φορά πρόσβαση στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, ενώ θα εξοικειωθούν με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες. Παράλληλα, το έργο θα βοηθήσει έμμεσα τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στην επίτευξη της δράσης, ενώ η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα των επικοινωνιών θα τονώσει την τοπική αγορά αλλά και την περιφέρεια στο σύνολό της.

Οι πολίτες όλης της χώρας θα είναι πλέον σε θέση να απολαμβάνουν τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, ενώ το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών της θα εκμηδενιστεί.

Διαδικασία Αίτησης για Δικαιούχους                

Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου ηλεκτρονικά είτε από τον ίδιο είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π., ύστερα από ταυτοποίησή του,  μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) .

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου, απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία αξιολόγησης της αίτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δήμων.

Μέσω της νέας διαδικασίας υποβολής αιτήσεων η φυσική προσκόμιση δικαιολογητικών πρακτικά καταργείται και η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με έναν απλό, εύχρηστο και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο αρωγής χρηστών της δράσης Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 – 17:00 στο τηλέφωνο 215 215 7840 είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@tvcoverage.gr.

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος θα χρειαστεί:

·         τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet,

·         τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας,

·         την ηλεκτρονική διεύθυνση (email),

·         τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού τηλεφώνου,

·         τον ενδεκαψήφιο αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία του,

·         τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τον πάροχο της επιλογής τους και την εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτίμησης τους, σε περίπτωση που ο πάροχος έχει διαμορφώσει περισσότερα από ένα πακέτα υπηρεσιών. Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν και τον εναλλακτικό πάροχο και την εμπορική ονομασία των υπηρεσιών που θέλουν να αποκτήσουν.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο ακίνητο που έχει δηλωθεί στην αίτηση. Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι μετά από εξουσιοδότηση τους. Αίτηση επίσης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Προηγούμενες περιοχές βάση του ΦΕΚ 169/Α/2018

Αγία Παρασκευή (Ασπροποτάμου),  Ανθούσα, Δολιανά, Καλλιρρόη, Κατάφυτο, Κονάκια, Κρανιά, Πολυθέα, Στεφάνι, Χαλίκι, Αγία Παρασκευή, Μεγάλη Κερασιά, Αμάραντος, Αμπελοχώρι, Ελάφι, Καστανιά, Μηλότοπος, Αηδόνα, Γλυκομηλιά, Κλεινοβός, Παλαιοχώρι, Χρυσομηλιά, Κουτσούφλιανη, Αχελινάδα, Γερακάρι, Καλλιθέα, Φωτεινό, Άγιος Δημήτριος, Αχλαδέα, Κερασούλα, Σκεπάρι, Ψήλωμα,

Νέες περιοχές βάση του ΦΕΚ 2066/Β’/19-05-2021

Βασιλική, Διάβα, Ασπροκκλησιά, Θεόπετρα, Βλαχάβα, Ορθοβούνι, Καλομοίρα, Καλογριανή, Φλαμπουρέσι, Αγιόφυλλο, Αγναντιά, Γαύρος, Κακοπλεύρι, Ξηρόκαμπος, Οξύνεια, Σταγιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.