Τελευταίες Ειδήσεις

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2021: Αφορμή για αναστοχασμό και δράση για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον


Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για όλους τους ενεργούς και ευαίσθητους πολίτες, μια αφορμή να αναστοχαστούμε πάνω στα αίτια των πολλαπλών και αλληλοδιαπλεκόμενων κρίσεων που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, την βίαιη αλλαγή του κλίματος, το χάσμα των ανισοτήτων, τις πανδημίες.

Να αναστοχαστούμε πάνω στις θεμελιώδεις αξίες και κοινά αγαθά που κρατούν ενωμένες τις κοινωνίες, την πρωταρχικότητα της υγείας ανθρώπων και οικοσυστημάτων, την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, την καθολική πρόσβαση σε βασικά αγαθά και ζωτικές υπηρεσίες.

Και να δράσουμε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κοινά αίτια των αλλεπάλληλων κρίσεων: την κερδοσκοπική απληστία που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως “εμπόδιο για την ανάπτυξη”, την διαρκή νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση που απαξιώνει και ιδιωτικοποιεί τους κοινούς μας πόρους προς όφελος λίγων, τον αυταρχισμό των ελίτ και των συντηρητικών πολιτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με άλλες αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις και κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει βρεθεί σταθερά απέναντι σε εκείνους που ευθύνονται για τα, απόλυτα ορατά πλέον, αδιέξοδα του κυρίαρχου αναπτυξιακού μοντέλου.

Στην σημερινή συγκυρία, καταθέτει προς τους πολίτες ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων για τη Δίκαιη Πράσινη Μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην συμμετοχή των υπεύθυνων παραγωγικών φορέων, των ειδικών επιστημόνων, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Που επιδιώκει να διαμοιράζονται δίκαια και ισότιμα τα οφέλη των “πράσινων” παραγωγικών μετασχηματισμών. Που δίνει έμφαση στον δημόσιο και δημοκρατικό σχεδιασμό για το περιβάλλον και τον χώρο, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων και η κοινή φυσική και πολιτισμική κληρονομιά.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.