Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα


Οι μαζικότερες  απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ελλάδα , όπως και στα Τρίκαλα , το απεργιακό ποτάμι της 10ης Ιούνη , μόνο ένα μήνυμα έστειλε:   Έχουμε τη δύναμη ! Κλιμακώνουμε για να πάει το νομοσχέδιο στα σκουπίδια.!

Η Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα που συζητιέται προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή, είναι η επόμενη μέρα του αγώνα,  όπου οι πανελλαδικές ομοσπονδίες , οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν τα σωματεία μας έχουν αποφασίσει την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, κλιμακώνοντας τον αγώνα και απαιτώντας την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου.

      Στα Τρίκαλα η  απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Καλούμε  τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων  που συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα , αλλά κι άλλων σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, 

Να αποκρούσουμε τη συντονισμένη προσπάθεια κυβερνητικών-εργοδοτικών συνδικαλιστών που επιχειρούν αποκλιμάκωση και  υπονόμευση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο, και μάλιστα με επιχειρήματα δανεισμένα από την κυβερνητική προπαγάνδα, μια εικονική πραγματικότητα που η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν κατασκευάσει ότι δήθεν ...οι κινητοποιήσεις της 10ης Ιούνη ήταν άμαζες!!! …και ότι ο κόσμος δεν θέλει απεργία! Έτσι η γνωστή εργοδοτική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ απέρριψε την πρόταση των ομοσπονδιών μας για απεργία και αποφάσισε στάση εργασίας (!) την Τετάρτη 16/6, στον αντίποδα των απεργιακών αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των αγωνιστικών διαθέσεων που έχουν δημιουργηθεί.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή , κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο ύψος των αιτήσεων στη μάχη ενάντια στις ανατροπές του αιώνα. Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν! Για να μη ζήσουμε σαν "σκλάβοι τον 21ο αιώνα"». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.