Τελευταίες Ειδήσεις

Kυριακή του Πάσχα - Χριστός Ανέστη


«Την Ανάστασίν σου, Χριστέ Σωτήρ, άγγελοι υμνούσιν εν ουρανοίς, και ημάς τους επί γης καταξίωσον εν καθαρά καρδία σε δοξάζειν».


Με τον Καλό Λόγο που σήμερα εψάλη στις Εκκλησίες, όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώσαμε το λαμπροφόρο γεγονός της Αναστάσεως. Με το πανίερο γεγονός της Αναστάσεως, ο Θεάνθρωπος Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός επισφράγισε την ιστορική Του παρουσία στον κόσμο μας.


Με την Ανάστασή του Χριστού, υπάρχει ελπίδα και ουσιαστικός λόγος να μετέχουμε ως πιστοί στη ζωή της Εκκλησίας. Ο λόγος του Ευαγγελίου της Αναστάσεως επισφραγίζει ότι όντως ο Ιησούς Χριστός είναι η πηγή της αλήθειας και της ζωής.


Με την Ανάστασή του ο Υιός της Υπεραγίας Θεοτόκου θανάτωσε το θάνατο. Γέμισε τα πάντα με φως ανέσπερο, και τα επουράνια και τα επίγεια και τα καταχθόνια. Τι απομένει; Όλη η κτίση υμνεί και δοξολογεί τον Αναστημένο Κύριο, διότι στην ανάστασή Του στηρίζεται όλη η δημιουργία.


Ας λαμπρύνουμε την αναστάσιμη ημέρα, εγκρατείς και ράθυμοι, κι ας πανηγυρίσουμε έχοντας μεταξύ μας αγάπη ανυπόκριτη, όντας όλοι φωτισμένοι από το αναστάσιμο φως του Λυτρωτή μας. Ας πούμε αναμεταξύ μας συγγνώμη, ας συγχωρέσει ο ένας τον άλλο ουσιαστικά και εγκάρδια με διάκριση και όχι επιφανειακά και τυπικά.


Ας συγχωρέσουμε όσους μας πληγώνουν, μας δυσκολεύουν, μας προδίδουν και μας περιφρονούν, αφού η συγχώρηση πηγάζει από το ζωοδόχο Τάφο του Λυτρωτή μας Χριστού. Κι έτσι, με θάρρος και πίστη, ας φωνάξουμε:


Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!


Σήμερα Λαμπρή! Αναστάσεως ημέρα! η σκέψη μας εντονότερα φτερουγίζει και νοερά εισερχόμαστε ως προσκυνητές στους ιερούς ναούς της τουρκοκρατούμενης πατρίδας μας. Με την αναστάσιμη ευχή μας συναντάμε τους εγκλωβισμένους μας, τους εμπερίστατους και εν γένει τους εν δοκιμασία και ασθενεία αδελφούς μας.


Μαζί με την Ανάσταση του Λυτρωτή μας Ιησού Χριστού, ευχόμαστε να έρθει σύντομα η ανάσταση, καθώς και η ποθητή ελευθερία και η ευημερία στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο!


Επίσης, η οικουμένη ολόκληρη απαλλασσόμενη από όλα τα αρνητικά και τις δοκιμασίες που επέφερε ο αόρατος ιός Κόβιτ-19, να βρει την κανονική της πορεία και ο κάθε άνθρωπος την υγεία και την ειρήνη του Θεού.                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.