Τελευταίες Ειδήσεις

Βόλος: Πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του


Αναστάτωση επικρατεί στον Αλμυρό του Βόλου, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο 62χρονου μόλις λίγες ώρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας του Αλμυρού αναρωτιούνται αν ο χαμός του συνδέεται με τον εμβολιασμό, αφού δεν φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Η Αστυνομία στο επίσημο σήμα της κάνει λόγο για «αιφνίδιο θάνατο» και αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Και αυτά τη στιγμή που πηγές του Κέντρου Υγείας Αλμυρού επιβεβαίωναν στο σάιτ ότι πράγματι ο 62χρονος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου προχθές, ήταν όμως κατηγορηματικοί πως ο θάνατός του αποκλείεται να οφείλεται στον εμβολιασμό. «Δεν είχε προβλήματα υγείας που να δικαιολογούν τόσο άμεσα παρενέργειες που να επιφέρουν τον θάνατο και μάλιστα μία μέρα μετά το εμβόλιο», τόνιζαν χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού προχθές, Πέμπτη. Οι αρμόδιοι νοσηλευτές και ο γιατρός έλαβαν το ιστορικό του. Σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ ελάμβανε μόνο ένα χάπι για την υπέρταση.


Έκανε την πρώτη δόση και παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο για 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, χωρίς να εμφανίσει κάποια αναφυλακτική αντίδραση και αποχώρησε για το σπίτι του, όπου διέμενε μόνος του.


Σύμφωνα με το επίσημο σήμα της Αστυνομίας γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά. Ο συγγενής του μετέβη σπίτι του και παρέμεινε μαζί του μέχρι τις 04.30. Χθες το πρωί, γύρω στις 09.05 ο 62χρονος ξαναμίλησε με τον ξάδερφό του, έμελλε όμως να είναι η τελευταία φορά. Μετά από μισή ώρα περίπου ο συγγενής του τον βρήκε νεκρό πάνω στο κρεβάτι.


Ο 62χρονος απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες. Είχε έναν αδερφό που έμενε στον Βόλο, ο οποίος τον επισκέπτονταν συχνά. Μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατό του συγκλονισμένος άρχισε να αναζητά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «χάθηκε» ο αδερφός του.


Πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο 62χρονος σε επικοινωνία που είχε με τον αδερφό του τον ενημέρωσε ότι δεν αισθανόταν καλά μετά το εμβόλιο. Ο αδερφός του τον προέτρεψε να πάει στο Κέντρο Υγείας, ο ίδιος όμως δεν ήθελε να πάει και έτσι του συνέστησε να πάρει κάποιο αναλγητικό από αυτά που συνιστούν οι γιατροί μετά τον εμβολιασμό.


Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου του 62χρονου έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης θα «μιλήσει». «Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου», αποφαίνονταν την ίδια στιγμή πηγές του Κέντρου Υγείας Αλμυρού στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.