Τελευταίες Ειδήσεις

Στο προσκήνιο από την Κυβέρνηση η επανένταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Κοζάνη στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών


Η υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας για την χώρα μας και πιο συγκεκριμένα για τον Νομό Τρικάλων αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δράττοντας της ευκαιρίας από τις θετικές συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί, η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το θέμα που τέθηκε στο τραπέζι από την Τρικαλινή Βουλευτή, αφορά στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Κοζάνη, έργο το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα αρκετά εκατομμύρια ευρώ για μελέτες, δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του. Έργο το οποίο παρότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και νέες θέσεις εργασίας στον Νομό Τρικάλων, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το 2019 να απενταχθεί από το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών.

Ο Υφυπουργός, αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επέκτασης της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής, διεμήνυσε  στην κα. Παπακώστα – Παλιούρα ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η επανένταξή της στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών. Επεσήμανε δε, πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί  είτε στο πλαίσιο ένταξής του στη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας όπου αναμένεται η μελέτη σκοπιμότητας για την εξεύρεση της βέλτιστης οικονομοτεχνικής λύσης, είτε στο πλαίσιο κατασκευής της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Τέλος, ανακοίνωσε πως στα τέλη Ιουνίου θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα αφού θα έχει προηγηθεί έως τότε συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κεφαλογιάννης εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να παραστεί σε ημερίδα που σκοπεύει να διοργανώσει ο Δήμος Μετεώρων στην Καλαμπάκα με  την συμμετοχή του «Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων», της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με θέμα την παρουσίαση και τα οφέλη που θα προκύψουν με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, ότι αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινωνίας και διαθέτει την πολιτική βούληση να επανορθώσει τα «κακώς κείμενα» των καταστροφικών πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που απεικονίζονται περίτρανα και με την απένταξη της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Σιάτιστα -Κοζάνη από το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών», δήλωσε η κα. Παπακώστα – Παλιούρα μετά το πέρας της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.