Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα: «Τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης»


Τις συναντήσεις της με Κυβερνητικά Στελέχη συνέχισε η Βουλευτής Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2021, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και συνάντηση με την Υφυπουργό κα. Σοφία Βούλτεψη.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, αφορμής δοθείσας από την πρόσφατη προσφυγική κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία, η Υφυπουργός ενημέρωσε την Τρικαλινή Βουλευτή για την εξέλιξη των προσφυγικών ροών στην χώρα μας, καθώς και για την καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων σε οργανωμένες δομές.

Η κα. Βούλτεψη πληροφόρησε την κα. Παπακώστα – Παλιούρα ότι ο αριθμός των διαμενόντων προσφύγων στα νησιά και σε ολόκληρη την χώρα μειώθηκε κατά 70% και κατά 40%  αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020. Επιπλέον, διεμήνυσε στην Βουλευτή πως οι ροές αφίξεων το πρώτο τετράμηνο του 2021 παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 73% σε σύγκριση με τον ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.

«Σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, όπως αυτό της μεταναστευτικής κρίσης που ταλανίζει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια και αναζωπυρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την κρίση στην Θέουτα της Ισπανίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ειδικότερα, παρουσιάζουν σημαντικό έργο, καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα και με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των χειρισμών των αρμόδιων Κυβερνητικών Στελεχών», δήλωσε η Κα. Παπακώστα – Παλιούρα μετά το τέλος της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.