Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την ημέρα της μητέρας


Στην χώρα μας η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής                                     (2 Φεβρουαρίου) , καθότι αυτή την ημέρα έχουμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Παναγίας μας ως Μητέρα όπου μαζί με τον Ιωσήφ πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία.

Με την πάροδο των χρόνων , η εορτή της Μητέρας ακολουθεί τα νεόφερτα δυτικά πρότυπα και εορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου όπου και έχει επικρατήσει διεθνώς.  

«Μητρότητα - όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί» μια απλή σύντομη φράση που εκφράζει όλη την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο εκείνο που ενσαρκώνει όλη την αγάπη που θα μπορούσε ένα όν να προσφέρει.

Σταθερή αξία η μητέρα που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, αφού είναι εκεί για να δίνει, να στηρίζει, να καθοδηγεί, να συμβουλεύει, να συγχωρεί, χωρίς αντάλλαγμα.

Σήμερα, είναι για όλους μας μία ευκαιρία να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής μας. Ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, ένα φιλί.

Εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και να στηρίξουν, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν με το αστείρευτο θάρρος τους,  την οικογένεια και την κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!!!!

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.