Τελευταίες Ειδήσεις

Λιτή εκδήλωση για την Ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των Εθνικών Αγώνων κατά του ναζισμού


Με μία σεμνή τελετή που έγινε στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας της πόλης  αρχές και φορείς των Τρικάλων  τίμησαν την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του εθνικούς αγώνες και την αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Πρόκειται για την ημέρα όπου η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στους συμμάχους και έτσι έληξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Πέντε χρόνια αργότερα υπήρξε η πρώτη διακήρυξη που έθεσε τα θεμέλια για την ενοποίηση της Ευρώπης.

Την ημέρα αυτή και την μνήμη όσων θυσιάστηκαν τίμησαν οι τοπικές αρχές. Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης , ο διοικητής της ΣΜΥ Κωνσταντίνος Δαλάκης ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Βασταρούχας ο Αστυνομικός Διευθυντής Στέλιος Μπιλιάλης  και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Τρικάλων Υποδιοικητής Επιπυραγός Μιχαήλ Θωμάς . 

«Οι ιδέες του φασισμού επανέρχονται στο προσκήνιο όμως η ιστορία είναι απαράγραφη…  Συνεχίζουμε την μάχη ώστε οι ιδέες αυτές να μην ξαναβρούν έδαφος» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και συμπλήρωσε ότι  “Παράλληλα είναι μία μέρα μνήμης για τους Έλληνες που αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας, στη Γερμανική κατοχή και στην εθνική αντίσταση”.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.