Τελευταίες Ειδήσεις

Η εορτή των Οσίων Μετεώριτων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων



Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η εορτή των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας, την Κυριακή του Παραλύτου, όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η σύναξη των Αγίων της Θηβαΐδος της θεσσαλικής γης.
 
Των λατρευτικών συνάξεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων καθώς και Ιερομόναχοι, Ιερείς, Διάκονοι Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.
 
Προ του πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε η υποδοχή της καινούργιας εφεστίου ιεράς εικόνας των Οσίων καθώς και η ενθρόνισή της στο μόνιμο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι της.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον βίο των Οσίων Πατέρων των εν Μετεώροις αθλησάντων και διαλαμψάντων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την προσφορά τους, η οποία μέχρι και σήμερα είναι εμφανής στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας. " Αν δεν υπήρχαν οι Όσιοι Μετεωρίτες Πατέρες, "τόνισε", η περιοχή των Σταγών θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα."
 
Το πρωί της Κυριακής, κύρια ημέρα της εορτής, ωμίλησε καταλλήλως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων Καψάλης. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην παρακαταθήκη που έχουν κληρονομήσει οι σύγχρονοι μοναστές των Μετεωρίτικων Μονών αλλά και οι κάτοικοι της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής. "Η κληρονομιά αυτή", όπως τόνισε, "δεν αποτελείται μόνο από τα υλικά αντικείμενα και τα έργα τέχνης που κοσμούν τα μοναστήρια, αλλά έγκειται σε κάτι βαθύτερο και πνευματικότερο. Οι Άγιοι Μετεωρίτες Πατέρες, με τον βίο τους, μας δείχνουν τον δρόμο προς την θέωση και την Ανάσταση, την οποία οι ίδιοι βίωσαν από την επίγεια ζωή τους."
 
Κατά τις λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν των Αγίων, ετέθησαν προς προσκύνηση τα άγια λείψανα τους, τα οποία φυλάσσονται στις Ιερές Μονές.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.