Τελευταίες Ειδήσεις

«Αντιμέτωποι» με πλειστηριασμό 80.000 δανειολήπτες


Στενεύουν τα περιθώρια για περίπου 80.000 δανειολήπτες επιχειρηματικών δανείων καθώς την Κυριακή 9 Μαΐου λήγει η προθεσμία για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2.



Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr μέχρι στιγμής 21.000 δανειολήπτες έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης δανείων.


Κύκλοι φοροτεχνικών και δικηγόρων επισημαίνουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί μια γενναία παράταση προκειμένου να προλάβουν να κάνουν τις χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούν, καθώς πολλές έμειναν πίσω είτε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας με προθεσμίες που έληγαν τον Απρίλιο, είτε λόγω των ολιγοήμερων πασχαλινών διακοπών.


Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης με το οποίο ήρθε σε επαφή το real.gr τόνισε ότι η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να ζητήσει παράταση της προθεσμίας πέρα από τις 9 Μαΐου, ωστόσο πάγια θέση των δανειστών είναι ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν με τις προθεσμίες, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού όσο και το γεγονός ότι μεσολάβησε το Πάσχα και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.


Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται το θέμα θα ζητήσουν μια παράταση ικανή για να υποβληθούν οι χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούν.


Σημειώνεται ότι όσα επιχειρηματικά δάνεια είτε δεν μπορέσουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2 είτε δεν μπορέσουν να ρυθμιστούν τότε οι δανειολήπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς οι οποίοι ξεκινούν από 14 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.