Τελευταίες Ειδήσεις

Ένα βήμα πιο κοντά στο «τείχος ανοσίας» - «Έσπασε» το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων



Η Ελλάδα «χτίζει» με επιτυχία το τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού καθώς στη χώρα μας πλέον 2.010.989 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζει να τρέχει με γοργούς ρυθμούς καθώς μόνο χθες Σάββατο (29/5) πραγματοποιήθηκαν:


95.937 εμβολιασμοί μόνο το Σάββατο

5.498.042 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά

3.589.548 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί

2.010.989 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί


Την ίδια στιγμή, ανάρπαστα έγιναν τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού από την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 30 ετών. Η πλατφόρμα, βάσει του νέου «χάρτη» προτεραιοποίησης, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής για τους νέους της ομάδας 18-30, οι οποίοι σε αυτή τη φάση μπορούν να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.


Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ το πρωί του Σαββάτου άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.


Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διαρκέσει και πάνω από ένα χρόνο. Επικαλέστηκε στοιχεία από την Λομβαρδία της Ιταλίας σύμφωνα με τα οποία μόνο το 0,3% από όσους κόλλησαν κορωνοϊό πριν έναν χρόνο είχαν επαναλοίμωξη.


Εκτίμησε ότι όσοι εμβολιάζονται αυτούς τους μήνες δεν θα χρειαστεί να κάνουν επαναληπτική δόση το φθινόπωρο, αλλά ίσως να γίνει για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, υπερήλικες και ασθενείς σε ανοσοκαταστολή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.