Τελευταίες Ειδήσεις

Μέσα στο Μάϊο τέλος τα SMS για τις μετακινήσεις προαναγγέλλουν κυβερνητικοί παράγοντες


Είμαστε πολύ κοντά πλέον στην εισήγηση των ειδικών για την κατάργηση των sms, που  μέχρι τώρα είναι απαραίτητα για τις μετακινήσεις των πολιτών.


Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου και της επανόδου βήμα βήμα στην κανονικότητα, η κυβέρνηση έχει θέσει στους ειδικούς το ερώτημα για την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.


Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν και όλα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, και την εξέλιξη του  επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα.


Στην Ελλάδα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.


«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.