Τελευταίες Ειδήσεις

Scate Park/bmx - pumptrack - παρκούρ στα Τρίκαλα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Τη δημιουργία ενός οργανωμένου και ασφαλούς πάρκου εναλλακτικής άθλησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου στην πόλη των Τρικάλων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  υπέγραψε την  ένταξη του έργου

«Ανάπλαση Δημοτικού Skate Park στο χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη και δημιουργία Πάρκου Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 290.000 ευρώ.  Δικαιούχος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο  Δήμος Τρικκαίων.

 

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ενός εναλλακτικού αθλητικού πάρκου με πίστα  skate park/ΒΜΧ,  πάρκο παρκούρ καθώς και ειδική πίστα για ποδήλατα pump track, αναπλάθοντας ένα  μεγάλο χώρο εμβαδού 8.500 τ.μ. στο χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.   «Η αυξημένη δημοτικότητα του εναλλακτικού αθλητισμού ωθεί όλο και περισσότερους νέους στην ενασχόληση με το  skateboard, το  inline roller skate και το ποδήλατο bmx. Ικανοποιούμε τις  επιθυμίες τους για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας  ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο,  που προσφέρει  οφέλη στην υγεία, στην προσωπική και στην κοινωνική τους ανάπτυξη. Ένα χώρο που μπορεί να αποτελέσει  εναλλακτικό πόλο έλξης για «εξειδικευμένη» ομάδα επισκεπτών,  αυξάνοντας την τουριστική κίνηση  της πόλης  και τονώνοντας την τοπική, πραγματική  οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 


Το νέο  scate park  στα Τρίκαλα

Σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, πρόκειται να δημιουργηθεί: 

- Πίστα skate park  / bmx, δηλαδή χώρος με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό τέτοια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για δραστηριότητες με τροχοσανίδα, ποδήλατα bmx.

- Πίστα pumptrack, δηλαδή διαδρομή κλειστού κύκλου με ευθείες, στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα, με σκοπό την ασφαλή άθληση και το παιχνίδι για χρήστες ποδηλάτων bmx, αθλητές skateboard, inline roller skates.

- Πίστα παρκούρ, η οποία θα περιλαμβάνει τσιμεντένια στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικά στοιχεία από γαλβανισμένες δοκούς και ελαστικό δάπεδο ασφαλείας για να γίνεται η υπερπήδηση των εμποδίων από τους συγκεκριμένους αθλητές με  ασφάλεια.

Επίσης, προβλέπεται ο απαραίτητος φωτισμός στον χώρο παρέμβασης, ώστε να εστιάζει σωστά στο σχήμα-σχέδιο  των κατασκευών. Το σύστημα του φωτισμού θα είναι αυτόματο. Το σύνολο των κατασκευών  αλλά και ο απαιτούμενος εξοπλισμός,  πληρούν τις ισχύουσες ευρωπαϊκές  προδιαγραφές και πρότυπα. Η διαμόρφωση του ενδιάμεσου κενού χώρου θα κατασκευαστεί με έξοδα του Δήμου. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων  με τίτλο «Τρίκαλα -Μια ανοιχτή πόλη - πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου» που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και συμβάλλει στον  Ειδικό Στόχο «Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και ανάδειξη χαρακτηριστικών τοποσήμων της πόλης των Τρικάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.