Τελευταίες Ειδήσεις

Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson στην Ελλάδα - Τι γίνεται με το AstraZeneca


Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε ότι με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα -όπως είχε προγραμματιστεί- στην Ελλάδα, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις στη χώρα μας.


«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» εξήγησε, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.


Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, διευκρίνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Δηλαδή ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τον μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid. «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.


Σχετικά με τα μηνύματα που έχουν σταλεί σε πολίτες προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν παρότι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α.


«Όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, δεν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα» σημείωσε, μιλώντας στο Mega υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό των ασθενών και ότι δεν πρόκειται για λάθος του συστήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω πολίτες, είτε είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν, είτε τους είχε χορηγηθεί κάποιο φάρμακο που περιλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες και έτσι το σύστημα, τους συμπεριέλαβε στην κατηγορία των ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα.


                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.