Τελευταίες Ειδήσεις

Επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Θανάσης Λιούτας στη συζήτηση στη Βουλή


«Τον βασικό και καθοριστικό στόχο της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, συνεχίζουμε να ικανοποιούμε και μέσα από τις ρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων», τόνισε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή.

 

«Ειδικότερα με τις νέες ρυθμίσεις διευκολύνεται η έναρξη πολλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, γεγονός, το οποίο ικανοποιεί μια πολύ μεγάλη ανάγκη που διατρέχει συνολικά τον κόσμο της εργασίας και του επιχειρείν στη χώρα μας».

 

Συγκεκριμένα, η έναρξη για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες θα γίνεται γρήγορα, καθώς θα απαιτείται μόνο η γνωστοποίησή της στην αρμόδια Αρχή. Επιπρόσθετα για μια άλλη σειρά δραστηριοτήτων, η διαδικασία της έναρξης επίσης θα γίνεται περισσότερο απλή, ωστόσο θα διατηρείται το καθεστώς έγκρισης, για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και της ενίσχυσης της ασφάλειας, προς όφελος των συμπολιτών μας».

 

Στη συνέχεια ο κ. Λιούτας στάθηκε στις νέες διατάξεις με τις οποίες οι διαδικασίες αξιολόγησης, ελέγχου και επίβλεψης των επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων, θα ολοκληρώνονται περισσότερο γρήγορα, σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός, το οποίο θα αντιμετωπίζει το τεράστιο ζήτημα της αναμονής, το οποίο ταλαιπωρούσε χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Ειδική μνεία, επίσης, έκανε ο Τρικαλινός Βουλευτής και πάνω στη μεταρρύθμιση για τα εμπορικά σήματα. Η διαδικασία αναφορικά με τα εμπορικά σήματα περνά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ώστε η διαδικασία αυτή να προχωρά και να ολοκληρώνεται ταχύτερα, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Συγκεκριμένα ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, το νωρίτερο σε 6 μήνες, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μια διαδικασία κατοχύρωσης εμπορικού σήματος. «Το γεγονός αυτό σήμαινε καθυστέρηση και ταλαιπωρία και εμείς σήμερα δίνουμε μια πολύ σημαντική λύση προς μια γρηγορότερη διεκπεραίωση της διαδικασίας», τόνισε ο ίδιος.

 

Τέλος, ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση, η οποία δίνεται στον τομέα των ταχυμεταφορών και κατ’ επέκταση και του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και του εμπορίου γενικότερα, μέσω της δυνατότητας οι εταιρείες αυτές να έχουν εκτός των καταστημάτων τους μηχανήματα αυτόματης παραλαβής.

 

Ο Θανάσης Λιούτας ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας και στην τοπική μας κοινωνία και η δημιουργία εισοδήματος για τους συμπολίτες μας, αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες και προς την κατεύθυνση αυτή η Κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει αποφασιστικά να κινείται.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.