Τελευταίες Ειδήσεις

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προβληματίζουν τους ειδικούς - Τι συζητούν στην επιτροπή


Εντονα προβληματισμένοι παραμένουν οι επιστήμονες που μετέχουν στην επιτροπή η οποία συνεδριάζει εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα, με σκοπό να απαντήσουν στο μείζον θέμα του σταδιακού ανοίγματος ή όχι από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου.


Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής προσανατολίζονται να μην κάνουν ακόμη εισήγηση για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων και άλλων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις  εισηγήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να δουν πως θα κινηθεί η πανδημία τις επόμενες ημέρες.


Η επιτροπή δεν αναμένεται να συζητήσει , το αίτημα για άνοιγμα των φροντιστηρίων αλλά και τις προτάσεις της εκκλησίας, από την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών εντός των ναών. 


Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις


Η ισχυρή παρουσία της ιδιαίτερα μεταδοτικής βρετανικής μετάλλαξης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί σε ποσοστό άνω του 65% προβληματίζει τους επιστήμονες και δικαιολογεί εν μέρη την αυξημένη διασπορά που παρατηρείται τους τελευταίους δύο μήνες.


Την ίδια ώρα ανησυχητική παρουσία στην Αττική έχει ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος που φέρει στοιχεία από τον νοτιοαφρικάνικο και το  βραζιλιάνικο στέλεχος  και διαφεύγει από την ανοσία των εμβολίων.


Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων χρωματίζει πλέον τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μαζί με τη Δυτική Μακεδονία με «βαθύ κόκκινο» σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.


Tο περασμένο 24ωρο 615 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν μια ακόμη εκτίναξη φτάνοντας στους 819 και τα θύματα του κορωνοϊού σημείωσαν ρεκόρ σπάζοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το «φράγμα» των 100 ατόμων συνολικά μέσα στον Απρίλιο έχουν καταλήξει 1.150 συνάνθρωποι


Μάλιστα στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύεται περίπου το 45% των ασθενών τις τελευταίες εβδομάδες.


Εμβολιασμοί


Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για άτομα με υποκείμενα νοσήματα ηλικίας 18-59 ετών αυτό αφορά περίπου 800.000 πολίτες. Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 ετών.


Ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 50-54 ετών ενώ  τον Μάιο θα προχωρήσει και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιακών ομάδων ξςκινώντας με την κατηγορία των άνω των 40 ετών.                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.