Τελευταίες Ειδήσεις

Η δράση μου τον Μάρτιο με ένα κλικ!

 


Αγαπητές φίλες/Αγαπητοί φίλοι

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Μάρτιος έχει δικαιολογημένα συνδεθεί με την ημερομηνία και τον μήνα όπου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανάσταση των προγόνων μας πριν από 200 χρόνια, που οδήγησε τελικά στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Διακόσια χρόνια αργότερα, βιώνοντας και εμείς οι ίδιοι δυσμενείς συνθήκες, δίνουμε τον δικό μας αγώνα για να νικήσουμε την πανδημία που μαστίζει σύσσωμο τον πλανήτη. Πρωτοπόρος της προσπάθειας και σύμμαχος των πολιτών παραμένει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο όλους όσους επιβαρύνουν οι συνέπειες της πανδημικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, με μεθοδικότητα και ορθό προγραμματισμό, εμβολιάστηκαν συνολικά 1.699.807 συμπολίτες μας μέχρι το τέλος Μαρτίου και προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, με στόχο τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων της Επικράτειας, ώστε να επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας.



Δυστυχώς, όμως, εκτός από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, στις αρχές Μαρτίου έκανε την εμφάνισή του ο αστάθμητος παράγοντας των φυσικών φαινομένων, με τον σεισμό που εκδηλώθηκε και επηρέασε και τον Νομό Τρικάλων. Ευτυχής συγκυρία όμως για τους πληγέντες αποτελεί το γεγονός ότι τη διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, η οποία με ορθολογισμό τάχιστα επέδειξε τα αντανακλαστικά της, σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό και τα αρμόδια Υπουργεία, που δύσκολα κάποιος συναντά στο παρελθόν. Κυβερνητικά κλιμάκια έσπευσαν άμεσα να αποτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και ενεργοποιήθηκε το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Από την πρώτη στιγμή ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης για όλους όσους υπέστησαν φθορές και καταστροφές στις περιουσίες τους, όπως η κρατική επιδότηση του 80% του κόστους επισκευής ακινήτων με το υπόλοιπο 20% να αποτελεί άτοκο δάνειο και η επιδότηση ενοικίου / συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από 300€ έως 500€ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών με 300.000€ στον Δήμο Φαρκαδόνας, που αντιστοιχεί σε 600€ για κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6.000€ σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης οικοσκευής.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζοντας και λύνοντας έμπρακτα, αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται, όπως διαχρονικά έχει αποδείξει η παράταξή μας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

30 Μαρτίου 2021: Εισηγητική μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προανακριτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά

Ως Εισηγήτρια της μείζονος πλειοψηφίας, άνοιξα με την Εισήγησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την συζήτηση, μετά την πρόταση 30 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προανακριτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Δείτε ολόκληρη την Εισήγησή μου εδώ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

2 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Μπρατάκο

Στην συνάντησή μου με τον κ. Μπρατάκο συζητήσαμε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που κυριαρχούν στην επικαιρότητα, την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης, καθώς και τους χειρισμούς και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με σκοπό να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που προκάλεσε.

3 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Στη συνάντηση με τον Υπουργό του μετέφερα τα σημεία που μου επεσήμαναν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Τρικάλων, σχετικά με τις αλλαγές που θα επέλθουν στους ΟΤΑ, από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 9 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα

Στην συνάντησή μου με τον Υφυπουργό συζητήσαμε:
• Τις επικείμενες Νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, οι οποίες αφορούν τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο και την συνεπιμέλεια των τέκνων.
• Για την αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα εις βάρος ανηλίκων, κατόπιν και εξαγγελίας του Πρωθυπουργού μας, μετά την σωρεία καταγγελιών.
• Διαβίβασα Υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στο οποίο διατυπώνονται αιτήματα που αφορούν κυρίως οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημική κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

9 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη

Στην συνάντησή μου με την Υφυπουργό εισηγήθηκα την δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και εφήβων στον Νομό Τρικάλων, λόγω της συνεχούς αύξησης των ποσοστών εθισμού των νέων στο διαδίκτυο, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (online gaming), αλλά και στις εξαρτησιογόνες ουσίες από μικρές ηλικίες.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

10 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά

Στην συνάντησή μου με τον κ. Μελά, συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού Τρικάλων και ειδικότερα επιπρόσθετους τρόπους χορήγησης επιπλέον βοήθειας την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.

10 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη

Στην συνάντηση που πραγματοποίησα με τον κ. Πρωτοψάλτη συζητήσαμε:
• Για την εξέλιξη της Λειτουργικής και Ενεργειακής Αναβάθμισης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Τρικάλων.
• Για την πορεία του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 5.000 ανέργους έως 29 ετών, καθώς και για το βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ, στο οποίο για πρώτη φορά προβλέπεται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
• Για την παράταση του Βελτιωμένου Προγράμματος Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους και δικαιούχους, που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 01.01.2012 έως 31.10.2020, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων που έκλεισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

11 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον CEO της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. κ. Γεράσιμο Σκλαβενίτη

11 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου

Στην συνάντησή μου με τον κ. Παπαευσταθίου, ενημερώθηκα για την πρόοδο δημοπράτησης του ασθενοφόρου, δωρεά της Μονής Βαρλαάμ, για Κέντρο Υγείας της Καλαμπάκας και επιπρόσθετα εισηγήθηκα την παροχή ασθενοφόρου στο Κ.Υ Φαρκαδόνας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

17 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή και την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Αναστασία Γκίκα

Στην συνάντησή μου με τους επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας αιτήθηκα την αξιοποίηση του Νομοθετικού Πλαισίου για την δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στα Τρίκαλα, δεδομένου ότι Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

19 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, με την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής κα. Σοφία Νικολάου και με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Καραμαλάκη

Στην συνάντησή μου με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
• Επανέφερα στον Υφυπουργό κ. Οικονόμου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη, την επίσπευση της Αναβάθμισης του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Τρικάλων.
• Την αναγκαιότητα στελέχωσης του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Μεταγωγών, με αύξηση των οργανικών θέσεων.
• Την παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
• Την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου.
• Εργασιακά ζητήματα και μισθολογικά θέματα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

24 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα

Στην συνάντησή μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών έθεσα τα εξής θέματα:
• Την οριοθέτηση και την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, εξαιτίας του σεισμού της 3ης Μαρτίου του 2021.
• Κατέθεσα αίτημα χρηματοδότησης των εξόδων επισκευής και ανακαινίσεως του πρώην Ειρηνοδικείου Φαρκαδόνας, προκειμένου να μετεγκατασταθεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, το οποίο υπέστη πρόσθετες φθορές από τους πρόσφατους σεισμούς.
• Συζήτησα για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταφέροντας τις ενστάσεις των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως είχα ήδη κάνει και στην συνάντησή μου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, που αφορούν το επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου.
• Και τέλος, το αίτημα των Καθαριστριών της Π.Ε Τρικάλων με σκοπό την εξεύρεση λύσης ως προς το εργασιακό τους καθεστώς.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

24 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρησης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό

Στην συνάντησή μου με τον κ Ζερβό εστιάσαμε την συζήτησή μας στα επικείμενα Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά προγράμματα, που αποσκοπούν στην τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1 Μαρτίου 2021: Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Μαλλικόπουλο και κ. Κουκουσούλη

Στην συνάντησή μας ενημερώθηκα για τα βασικά αιτήματα και τις ανάγκες τους, όπως:
• Την στελέχωση του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Μεταγωγών, με αύξηση των οργανικών θέσεων.
• Την επίσπευση των διαδικασιών για το κτιριακό ζήτημα.
• Την παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για μεγαλύτερη ασφάλεια και διευκόλυνση του υπηρεσιακού έργου.
• Την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου η οποία, θα δώσει λύσεις στις λιμνάζουσες πειθαρχικές υποθέσεις.
• Τα εργασιακά ζητήματα (αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού) καθώς και τα μισθολογικά θέματα (αύξηση πλαφόν νυκτερινών, οδοιπορικών και διεύρυνση επιδόματος παραμεθορίου κ.τ.λ.).

Διαβάστε αναλυτικά εδώ


5 Μαρτίου 2021: Περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού Τρικάλων και ειδικότερα στον Δήμο Φαρκαδόνας

Κατά την διάρκεια της περιοδείας μου στον Δήμο Φαρκαδόνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με  τον Δήμαρχο κ. Αγναντή, τους Αντιδημάρχους κ. Γεωργουλόπουλο και κ. Κοσμά, όπου ενημερώθηκα για την κατάσταση και τις προκληθείσες ζημιές. Στη συνέχεια επισκέφθηκα το χωριό Ζάρκο και συνάντησα τον Πρόεδρο κ. Βούλγαρη, όπως και το χωριό Γριζάνο και την Πρόεδρο κα. Κακαδιάρη, κάνοντας μια αυτοψία στις καταστροφές, που επήλθαν από τον σεισμό. Τέλος, ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κρήνης κ. Μάγγο και τον Πρόεδρο της Παναγίτσας κ. Παλαμιώτη, για να μου μεταφέρουν τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

6 Μαρτίου 2021: Περιοδεία στην σεισμόπληκτη περιοχή Ζάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα

Με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, συνεχίσαμε την αυτοψία των ζημιών με παριστάμενο και τον καθηγητή γεωλογίας Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Λέκκα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

7 Μαρτίου 2021: Περιοδεία στο Ζάρκο και στο Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αυτοψίες στα σχολικά κτίρια των χωριών Ζάρκου και Γριζάνου, τα οποία εξετάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στην εκπαίδευση.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

8 Μαρτίου 2021: Περιοδεία σε σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Τρικάλων και του Δήμου Μετεώρων

Η αυτοψία των καταστροφών συνεχίστηκε με την επίσκεψή μου στα χωριά Αρδάνι, Πλάτανο και Ρίζωμα του Δήμου Τρικάλων και στα χωριά Φλαμπουρέσι, Κονισκό, Γερακάρι, Μαυρέλι, Αχελινάδα και Λογγά του Δήμου Μετεώρων, Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων, με στόχο την παροχή της απαραίτητης βοήθειας σε όλους τους πληττόμενους από τον σεισμό κατοίκους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

13 και 20 Μαρτίου 2021: Περιοδεία στις πληττόμενες από των σεισμό περιοχές Πηνειάδα, Ζάρκο και Παναγίτσα

Κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στα χωρία Πηνειάδα, Ζάρκο και Παναγίτσα, αφουγκραζόμενη την αγωνία των σεισμοπαθών, τους διαβεβαίωσα για την άμεση αποκατάσταση των φθορών που υπέστησαν.

25 Μαρτίου 2021: Παρουσία στην Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα και στην συνέχεια κατάθεση στεφάνου

Στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, έδωσα το παρόν στην Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα και στην συνέχεια κατέθεσα στεφάνι.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

11 Μαρτίου 2021: Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Σιμορέλη, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Τρικάλων

Απάντηση στους ισχυρισμούς σε ραδιοφωνική εκπομπή του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιμορέλη.

 

 

...

[Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.