Τελευταίες Ειδήσεις

Υποδοχή εικόνας Σταύρωσης στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου


Με την δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Σταυρώσεως του Χριστού στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης) η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και στη συνέχεια τελέστηκε  ο μέγας Εσπερινός  μετ΄ αρτοκλασίας και  ο Παρακλητικός Κανόνας του Τίμιου Σταυρού.

Στην υποδοχή ήταν παρών και ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα την  Κυριακή θα ψαλεί (7.30 – 9.00) ο Όρθρος, στο τέλος της Δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και κατόπιν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλθεί ο Δ’ (τέταρτος) Κατανυκτικός Εσπερινός, μικρή Δέησις και αμέσως κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος και θα μετάσχουν κληρικοί και μοναχοί.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.