Τελευταίες Ειδήσεις

Ω ΚΑΙΡΟΙ … Ω ΗΘΗ … !



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει τόσο η πολιτική ύπαρξη του Ερντογάν, όσο και η Τουρκική οικονομία.

Όλα δείχνουν πως η φτώχεια, η ακρίβεια και η ανεργία οδηγούν σε κατάρρευση το ψευδοοικοδόμημα της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ένα πολύ μικρό βήμα, πριν την πτώση, ευρίσκεται η Τουρκική λίρα, με τον Ερντογάν να παρακαλεί τους πολίτες να παραδώσουν, στην μαύρη τρύπα των τραπεζών, χρυσό και χρήμα.

Οι αγορές είναι σκληρές και δεν πείθονται.

Στην πλάτη των Τούρκων πολιτών παίζεται ένα πολύ σκληρό πόκερ.

Ο Ερντογάν, σ’ έναν χρόνο, καρατόμησε τέσσερεις τραπεζίτες.

Αποτελεί κίνηση απελπισίας ο διορισμός του, τραπεζίτη της Morgan Stanley, Μουσταφά Ντουμάν.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τυφλοί γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο Σουλτάνος της Τουρκίας δεν μπορεί πλέον να αλλάξει ρότα.

Οι πολίτες δυστυχούν και ο πληθωρισμός κάνει μεγάλο άλμα.

Την ίδια στιγμή … κλέβουν χρήματα από τις τσέπες του κοσμάκη, που δεν μπορεί να αγοράσει ούτε ψωμί.

Οι μόνοι που τρέχουν να δώσουν χείρα βοηθείας στον ταραχοποιό της Ανατολικής Μεσογείου είναι η πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν και ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σπεύδουν οι Ευρωπαίοι να σώσουν έναν πολιτικό δικτάτορα, που έχει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς και πολιτικούς φυλακισμένους επί χρόνια, χωρίς δίκη.

Ο Ερντογάν έχει στρατό σε δέκα χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο και δεν σέβεται ούτε τις Διεθνείς Συνθήκες ούτε το Δίκαιο της Θάλασσας.

Καταστέλλει και καταπνίγει οποιαδήποτε αντίθετη φωνή, προκειμένου να αποφύγει την τελική του πτώση.

Το πολιτικό του μέλλον θυμίζει το «Μετέωρο βήμα του πελαργού».

Την Τουρκία, οι Γερμανοί, σπεύδουν να την σώσουν.

Αντιθέτως, την Ελλάδα, ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ, την έβαλαν σε επαχθή και δυσβάσταχτα μνημόνια και την έκαναν το … πειραματόζωο της Ευρώπης.

Η διαφορετική μεταχείριση οφείλεται στο γεγονός ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μάλτα, έχουν κάνει, στην Τουρκία, επενδύσεις περίπου 120 δις ευρώ και προφανώς θέλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο δίνουν μόνον λόγια και υποσχέσεις, που στην ουσία είναι ακάλυπτες πολιτικές επιταγές.

Πολεμικό υλικό, υποβρύχια και άρματα μάχης, δίνει η Γερμανία στον Ερντογάν, για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, που είναι μέλη της Ε.Ε.

Όταν έχουμε τέτοιους συμμάχους, τι τους θέλουμε τους εχθρούς …

Καλά τα … έψαλε, ο Βουλευτής Γερμανίας Dr. Gregor Gysi, στην Μέρκελ, στην Ομοσπονδιακή Βουλή.

Και ενώ αυτά γίνονται μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, στην χώρα μας, μετά τον μεγαλειώδη εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821, έχουμε και παρατράγουδα.

Οι ΛΟΑΤΚΙ, τα άτομα με αφύσικο σεξουαλικό προσδιορισμό, προέβησαν σε πρωτοφανή ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, αφού από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη "Όρκος των Αγωνιστών", αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία της Επανάστασης και έβαλαν την δική τους …!

Από το «Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ» περάσαμε στο η «Ελλάς Ασχημονούσα».

Ντροπή, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βγήκε να αποδοκιμάσει τους προστατευόμενούς του.

Την ίδια στιγμή, οι … φωστήρες της ΠΑΣΟΚοποιημένης Ν.Δ. φτιάχνουν Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Λέρο, δίπλα σε βάση του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Πάντως, το γεγονός ότι, ένας υπέροχος Αξιωματικός, ο Υποστράτηγος Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ανέφερε το «Πέρας Παρελάσεως» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσωπικής επιλογής Μητσοτάκη, ενώ δίπλα της κάθονταν ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ της, είναι τρομερό και πρωτάκουστο.

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προσωποπαγής και δεν μπορεί να μοιράζει τιμές σε συγγενικά πρόσωπα και σε … Συντρόφους.

Τα γεγονότα στην Βουλή με τον Παύλο Πολάκη, ο εμφύλιος, που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι 14 αστυνομικοί που φύλαγαν μέρα-νύχτα τον Φουρθιώτη, το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» του Χρυσοχοϊδη –ο οποίος επί σαράντα χρόνια αποκαλούσε ΦΑΣΙΣΤΕΣ τους Νεοδημοκράτες- και η Τρίτη δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, εκλεκτού του Πρωθυπουργού, αποδεικνύουν πως «ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε».

Πολλά τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά μάλλον προορίζονται για ΛΙΓΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός ευρίσκεται σε κρίση μεταξύ Μεγαλείου και Αυταρχισμού.

Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (106 – 43 π.Χ.) είπε το πολύ επίκαιρο - και στις μέρες μας – «O Tempora, O Mores» δηλαδή «Ω Καιροί, Ω Ήθη».

Πάντως ούτε μία λέξη για τον μεγάλο ρόλο της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821.

Ούτε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε από τον Πρωθυπουργό.

Αυτό λέγει πολλά …!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.