Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , έξω από το στρατόπεδο «Καβράκου» στα Τρίκαλα


Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των Οργανώσεων Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το επονομαζόμενο στρατόπεδο «Καβράκου» στα Τρίκαλα, όπου στεγάζεται και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) . Η δράση ε΄γινε στα παλίσια ττης βδομάδας πανελλάδικής παρέμβασης  ΚΚΕ και η ΚΝΕ έξω απ’ τα στρατόπεδα.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμά τους, προς τους στρατιώτες , τους σπουδαστές της σχολής αλλά και τα μόνιμα στελέχη ,  το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  απαιτούν να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία (άλλωστε  στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχαμε δεκάδες κρούσματα) ,  εναντιώνονται στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς, ενώ ζητούν την οικονομική ενίσχυση των φαντάρων.

Με κύριο σύνθημα «Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (…) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων»,  το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσω της ανακοίνωσης , αλλά και των ηχητικών μηνυμάτων  τόνιζαν τα εξής:

          «Νέε στρατευμένε , νέε σπουδαστή  της σχολής υπαξιωματικών . απευθυνόμαστε σ’ εσάς  τους νέους στρατευμένους που σήμερα υπηρετείται  τη στρατιωτική σας  θητεία, σ’ εσάς τους σπουδαστές που εκπαιδεύεστε για να στελεχώσετε  τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, που όλοι σας έχετε  όνειρα και αγωνίες, όπως κάθε νέος άνθρωπος. Που παλεύετε  να ξεπεράσετε  τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο, που θυμώνετε  με αυτά που αντιμετωπίζετε  από την πρώτη μέρα στη θητεία ή τις σπουδές  αλλά και για αυτά που μαθαίνετε  ότι γίνεται  έξω σ’ όλη την κοινωνία ,  αυτά που περνάει η οικογένειά σας και οι φίλοι τους.

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα  σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις στρατιωτικές  μονάδες, στις στρατιωτικές  παραγωγικές σχολές  να προσλάβει όλο τα απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Εσείς είστε  κλεισμένοι  στο στρατόπεδο, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

          Η ίδια πολιτική που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προκλητικά, ως κόστος, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς είναι υπεύθυνη που οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά Κορωναιού στις ένοπλες δυνάμεις.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς κορωνοϊού και δικαιολογημένα δημιουργείται ανασφάλεια σε πολλούς στρατευμένους, σπουδαστές αλλά και στο μόνιμο προσωπικό». 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα στο στράτευμα  δεν βρίσκεται στην άδεια και στην καραντίνα στο σπίτι, βάζοντας επιπλέον σε κίνδυνο και τις οικογένειες των στρατιωτών, ούτε στην ακύρωση όλων των εξόδων και των αδειών ορκωμοσίας που οι στρατευμένοι έχουν ανάγκη. 

Η  κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της και:

  • Να προχωρήσει άμεσα και γρήγορα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Να εξασφαλίσει τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, τη συνεχή απολύμανση, τα επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ ιδιαίτερα στα Σημεία Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.
  • Να δοθούν όλες οι άδειες και άδειες ορκωμοσίας και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν τη χορήγηση άδειας και αμέσως μετά την επιστροφή από αυτή.

    Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική  στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

Καταλήγοντας ότι Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.