Τελευταίες Ειδήσεις

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός


Η ώρα της έκδοσης στην Ελλάδα και φυλάκισης του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού φτάνει μετά τη σύλληψή του από τη βέλγικη αστυνομία στις Βρυξέλλες.


Συνελήφθη το μεσημέρι σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του από τη βέλγικη αστυνομία ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες. Την είδηση της σύλληψής του επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση έχει κάνει «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Αθηνών».


Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, πιάστηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η οριστικοποίηση της άρσης της ασυλίας του από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Εκεί 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης, 25 κατά και 10 απείχαν από την ψηφοφορία. Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έκανε μάλιστα ανάρτηση «μέσα από το βέλγικο περιπολικό», στο οποίο υποστήριζε πως


«Οι κλεφτες, άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή». Η ανάρτηση μάλιστα συνοδευόταν από hashtags για την AstraZeneca και το εμβόλιο, προσθέτοντας στο παραλήρημα του ευρωβουλευτή και μια δόση «ψεκασμένων» θεωριών.


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής μπορεί να μείνει στο βέλγικο κρατητήριο μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, δηλαδή για 48 ώρες από την ώρα της σύλληψής του. Έπειτα θα οδηγηθεί σε Βέλγο δικαστή, που θα αποφασίσει επί τόπου για το ένταλμα έκδοσής του. Αν ο δικαστής αποφασίσει την έκδοσή του, τότε η διαδικασία κινείται άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.