Τραγωδία στην Εύβοια: Οι πρώτες φωτογραφίες από το δυστύχημα στην κολόνα της ΔΕΗ [Εικόνες]

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης.

ΔΕΗ ΝΕΚΡΟΣ

 

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο real.gr: Πιθανή «ταλάντωση στο καλώδιο» προκάλεσε την τραγωδία

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ   Γιώργος  Αδαμίδης μιλώντας στο real.gr και στον Κωνσταντίνο Βρεττό, απέδωσε  τα αίτια της τραγωδίας  στην Εύβοια σε πιθανή «ταλάντωση στο καλώδιο με αποτέλεσμα μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους». Παράλληλα ζήτησε «διερεύνησης του δυστυχήματος».

 «Είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και το να συλλυπηθούμε απλά τις οικογένειες είναι λίγο αυτή την στιγμή. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έγινε το δυστύχημα, η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο του δυστυχήματος. Οι πρώτες πληροφορίες λένε για κάποια τάνυση ενός σύρματος με αποτέλεσμα να γίνει μια ταλάντωση στο καλώδιο και να ακουμπήσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους. Συστήνεται αυτή την στιγμή η αρμόδια επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος και θα βγει συγκεκριμένη ανακοίνωση τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από το συνδικάτο».