Τελευταίες Ειδήσεις

Ευθύμιος Θεοδ. Δεληλίγκας 100 Χρόνια από τον Θάνατό του


Να μην ξεχνάμε τους Ήρωες

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το έτος 1896, στη συνοικία Καραμαλή. Στις 27 Αυγούστου 1917 κατατάχθηκε ως κληρωτός στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού και την 1η Φεβρουαρίου του 1920 προήχθη σε Δεκανέα. Έλαβε μέρος στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας, όπου στις 23 Σεπτεμβρίου 1921 σκοτώθηκε στη μάχη ΙΝ-ΤΕΠΕ (Α. έγγρ. 5ου Συν/τος Πεζ. 17517).

Με την υπ’αριθμ. 574098/15-1-1947 απόφαση Υ.Σ. προήχθη σε επιλοχία ως φονευθείς εν πολέμω, της προαγωγής του λογιζομένης από της χρονολογίας του θανάτου του. Το όνομά του φέρεται γραμμένο στο Μνημείο πεσόντων του Στρατοπέδου Καβράκου.

Προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του η οικογένεια Δεληλίγκα προπολεμικά δώρισε στο Δήμο Τρικκαίων έκταση δύο στρεμμάτων στη συνοικία Καραμαλή για να ανοιχθεί δρόμος από την οδό Πατουλιάς μέχρι την οδό Λαρίσης. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Παπαστεργίου αποφάσισε ο δρόμος αυτός να ονομασθεί οδός Ευθυμίου Δεληλίγκα.

Μάλιστα δε μεγάλη φωτογραφία σε κορνίζα, του έτους 1919, η οποία απεικονίζει το πορτραίτο του επιλοχία Ευθυμίου Δεληλίγκα,  στις 29-12-1994 δωρήθηκε από την οικογένεια Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων, η οποία κοσμεί σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων δια του Προέδρου του και Δημάρχου Κωνσταντίνου Παπαστεργίου απέστειλε ευχαριστήριο προς την οικογένεια Δεληλίγκα.        

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.