Τελευταίες Ειδήσεις

Προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης σε επιχείρηση για την παραγωγή “Φέτας ΠΟΠ”



Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προέβη σε προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ» σε εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.


Η προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης ισχύει έως την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων, την εφαρμογή των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών εκ μέρους της επιχείρησης και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης, από την οποία να προκύπτει η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής του προϊόντος τυρί «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».


Ο Οργανισμός υπογραμμίζει τη σταθερή προσήλωσή του στην διασφάλιση των κορυφαίων προϊόντων της χώρας που έχουν πιστοποιηθεί ως ΠΟΠ/ΠΓΕ, την προστασία της Ελληνικής κτηνοτροφίας και την προστασία του εμβληματικού εθνικού προϊόντος τυρί «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» από τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού και παραπλάνησης της αγοράς και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.