Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ


Σήμερα 24/3/2021, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρόεδρος Του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων συμμετείχε  σε τηλεδιάσκεψη με θέμα:

 

"Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ"

 

Κύριος ομιλητής ήταν ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κκ. Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι των τουριστικών ενώσεων Θεσσαλίας όπως και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των ΠΕ Θεσσαλίας.

Τα θέματα που ο κ. Κουρούπας έθεσε στον κ. Υπουργό ήταν τα εξής:

 

   Λόγω της συσσώρευσης των υποχρεώσεων, στο πλαίσιο της παρατεταμένης διάρκειας και των δυσκολιών αντιμετώπισης της πανδημίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και γενικότερα στον τουρισμό, οι  επιχειρήσεις θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια κίνησης  και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους. 

Ο τουρισμός, ειδικά στην Θεσσαλία, δεν θα κινηθεί σε ρυθμούς νησιωτικής χώρας και επομένως είναι σημαντικό το υπουργείο οικονομικών στον μελλοντικό σχεδιασμό να λάβει σοβαρά υπόψη την προοπτική για μεσοπρόθεσμη στήριξη έως ότου μεταβούμε σε μια πιο σταθερή πορεία προς την πολυπόθητη κανονικότητα.

 

   Επίσης, η βραχυχρόνια μίσθωση πρέπει να ρυθμιστεί και να εξισωθεί φορολογικά, να υιοθετήσει υποχρεωτικά κανόνες λειτουργίας και προδιαγραφές ανάλογες  με αυτές του ξενοδοχειακού κλάδου ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός όπως συμβαίνει σήμερα.

 

Διαγράφοντας, ως Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων, μία πορεία πολλών ετών που κριτήριο έχει την υπεράσπιση του κλάδου με γνώμονα την ακεραιότητα και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε και χτίζουμε με τους τοπικούς κύκλους της αγοράς και τις διοικούσες αρχές, και αυτή τη φορά ευελπιστούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των εύλογων και αντικειμενικών προβλημάτων που ο ξενοδοχειακός – τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει.  

 

  

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του προσωρινού Δ.Σ της Ένωσης

Κουρούπας Ιωάννης

Νικολογιάννης Σπυρίδων

Παπαπούλιος Κωνσταντίνος

Αλεξίου Σωτήριος

Ντόβας Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.