Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στις χιλιάδες εργαζόμενες μετανάστριες, στις χιλιάδες γυναίκες της προσφυγιάς και τις οικογένειες τους, αλλά και σε κάθε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων και διακρίσεων.

Η ΟΓΕ καλεί όλες τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, ελληνίδες και μετανάστριες, τις γυναίκες πρόσφυγες, να αγωνιστούμε ενωμένες, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία ενάντια σε όλους όσοι ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που βιώνουμε. Να δυναμώσουμε το κοινό μας αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομιλών, τσακίζοντας τις ζωές μας και τα δικαιώματα μας για να μοιράσουν μεταξύ τους πηγές και δρόμους ενέργειας, εμπορικούς δρόμους, αγορές για να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον στην αδιάκοπη κούρσα των ανταγωνισμών.

Καταγγέλλουμε τα φαινόμενα κρατικής καταστολής ενάντια στους ξεριζωμένους πρόσφυγες, στις γυναίκες και τα παιδιά τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, εν μέσω κακοκαιρίας και πανδημίας, αφημένοι κυριολεκτικά στην τύχη τους.

Αγκαλιάζουμε τα παιδιά της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και απομονώνουμε τις ρατσιστικές κραυγές που χύνουν το δηλητήριό τους για να χάσουμε από τα μάτια μας τον πραγματικό κοινό μας αντίπαλο.

Απαιτούμε να μη μείνει καμία οικογένεια προσφύγων στο δρόμο, κανένας ανήλικος πρόσφυγας άστεγος και απροστάτευτος ή σε κέντρα – φυλακές. Να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση τους .

Διεκδικούμε να μη μείνει κανένα προσφυγόπουλο εκτός σχολείου και τηλεκπαίδευση και να τους δοθεί κατάλληλος εξοπλισμός και η αναγκαία στήριξη από κατάλληλο και ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη εργασία.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την κοινή δράση με τις εργαζόμενες μετανάστριες σε εργοστάσια, σε φασονατζίδικα, σε συσκευαστήρια, σε υπηρεσίες καθαριότητας, σε κάθε κλάδο, που δουλεύουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτές είναι τα πρώτα θύματα εκβιασμών, ρατσιστικών επιθέσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, κρατικής και εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας.

Η πανδημία έγινε η αφορμή να ξεσκεπαστεί το έγκλημα σε βάρος της υγείας μας, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και φτωχών, να φανεί το ασυμβίβαστο της προστασίας της υγείας και της ζωής μας με το κυνήγι του κέρδους.   

Όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία, μας ενώνουν οι ανάγκες και το δίκιο μας για όλα όσα η επιστήμη μπορεί να μας προσφέρει σήμερα τον 21ο αιώνα και είναι αναγκαία για την υγεία και τη ζωή μας και των οικογενειών μας και μας στερούν οι εκμεταλλευτές μας. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν βρίσκει θέση εκεί που δυναμώνει ο κοινός μας αγώνας για Υγεία, Παιδεία, για ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ανεργία, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

 

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.