Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνα Παπακώστα: Μπαράζ Υπουργικών Επαφών για την Δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στα Τρίκαλα.


 Να αξιοποιηθεί για τον Νομό Τρικάλων το Νομοθετικό Πλαίσιο για την δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, αιτήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας γι΄αυτό τον σκοπό, με την Υπουργό κα. Κεραμέως, την Υφυπουργό κα. Μακρή και την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Γκίκα.

 

Ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτελεί προσωπικό στοίχημα για την κα. Παπακώστα, γι΄αυτό και έχει αναλάβει ενεργό δράση για την δημιουργία Πειραματικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου, καθώς και Πρότυπου Γυμνασίου & Λυκείου στον Νομό μας, η ίδρυση των οποίων θα αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών ερευνητικών και  δημιουργικών δράσεων, αλλά και θα παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα και τα μέσα να αναπτύξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

 

Στην συζήτησή της, με αμφότερες τις Υπουργούς, η κα. Παπακώστα υπογράμμισε την σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα διεύρυνσης του δικτύου Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στο Νομό μας, ενός θεσμού, που θα προάγει την αριστεία με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και αναμφίβολα θα τύχει ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου αυτού, η κα. Παπακώστα συναντήθηκε εχθές, με την κα. Ξυνοπούλου Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον κ. Τρικάλη Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες, καθώς και η ύπαρξη των σχετικών προϋποθέσεων και κριτηρίων για τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στον Νομό μας. Σχολεία τα οποία θα υλοποιήσουν το όραμα και την δέσμευση της Κυβέρνησης για σχολικές μονάδες, που στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

 

Τόσο η κα. Κεραμέως προσωπικά, όσο και η κα. Μακρή αλλά και η Γενική Γραμματέας κα. Γκίκα  διαβεβαίωσαν την κα. Παπακώστα για την άμεση εξέταση των προϋποθέσεων δημιουργίας Πρότυπου και Πειραματικού Γυμνασίου - Λυκείου και Πειραματικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Νομό μας.

Οι εν λόγω αιτήσεις υποβάλλονται έως και Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 15.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: protocol@minedu.gov.gr

Ενώ τα κριτήρια και η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών βρίσκεται πλήρως αναρτημένη εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.