Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΡΙΣΤΩΝ΄΄ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τετάρτη 17/3/2021, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του δρα Γρηγόρη Βάρρα.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το ΟΣΔΕ, και από την πλευρά του δήλωσε ότι: « δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για τις περιπτώσεις που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα». Όπως ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «θα πρέπει να γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αποτραπεί η πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων σε όσους δεν τις δικαιούνται (με βάση τους Κανονισμούς της ΕΕ)».
Γιατί άραγε να έχει τόσο ενδιαφέρον η συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με έναν από τους συμβούλους του, ώστε να δημοσιοποιηθεί, αλλά και να αποτελέσει θέμα για σχολιασμό από την αντιπολίτευση;
Μα γιατί ο δρ Βάρρας ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον οποίο διαδέχτηκε, μετά την αποπομπή του ο κος Παππάς, τον οποίο διαδέχτηκε μετά την παραίτηση του ο πρώην αντιπρόεδρος κος Μελάς. Και όλα αυτά μέσα σε 4 μήνες. Όμως ο πρώην πρόεδρος ενημερώνει τον πρωθυπουργό, χωρίς καν την παρουσία της σημερινής διοίκησης.


Προφανώς, γιατί έρχεται να ρίξει στάχτη στα μάτια του αγροτικού κόσμου, για τα τόσα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Λέξη δεν είπε ο κος πρωθυπουργός για τα όσα ζει ο αγροτικός κόσμος το τελευταίο τετράμηνο με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
• Καθυστέρηση πληρωμών, βασικής ενίσχυσης και συνδεδεμένων. Ανεξόφλητα υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης. Καμία ενημέρωση για το πότε θα δοθεί το υπόλοιπο της βασικής και ποια είναι τελικά η μείωση που έγινε?
• Καθυστέρηση στο διαγωνισμό για τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τελικά ματαίωση του.
• Απευθείας αναθέσεις και μάλιστα με ποσά της τάξης των 700.000 ευρώ.
• Πρόσκληση για φορέα συντονισμού του έργου του ΟΣΔΕ, χωρίς τεύχος τεχνικών προδιαγραφών.
• Πιστοποίηση ΚΥΔ, με λογική να φύγουν οι μικρές από τη μέση και να μείνουν όσες κάνουν πάνω από 200 αιτήσεις, οι οποίες θα υπογράψουν 7ετή σύμβαση με φορέα συντονισμού.
• Καμία πρόβλεψη του χρόνου που θα ανοίξει το σύστημα να δέχεται τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών.
• Αλλαγή της πρόσκλησης για φορείς συντονισμού και ΚΥΔ, - πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης- με ισχύ του υπάρχοντος καθεστώτος, για ένα ακόμα χρόνο.

 

 

Ενημερώθηκε, άραγε, για τα παραπάνω ο πρωθυπουργός; Ποια η θέση του για τις συνεχιζόμενες παλινωδίες, στον οργανισμό;
Τι ρόλο παίζουν οι διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από έναν πρώην πρόεδρο, και νυν ειδικό σύμβουλο;
Ο αρμόδιος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι ενήμερος για τη συνάντηση;

Το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο των «αρίστων». Μύλος!
Και όλα αυτά τα παιχνίδια γίνονται στην πλάτη των 650.000 περίπου αγροτών που περιμένουν την εξόφληση των επιδοτήσεων, αλλά και την ενεργοποίηση της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2021, ώστε να προκηρυχθούν τα επιδοτούμενα προγράμματα που υπολείπονται.

 

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.