Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε αποχαιρετά τον Παναγιώτη Νεστορίδη


 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους της ΕΣΗΕΜΘ και όσους είχαν την τιμή να γνωρίσουν τον Παναγιώτη Νεστορίδη,  δημοσιογράφο - συνδικαλιστή που κόσμησε με την παρουσία του όλον το κλάδο μας.

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994 και έκτοτε η διαδρομή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνδικαλιστική δράση του κλάδου, την οποία υπηρέτησε από πολλές διαφορετικές θέσεις: ως μέλος (2002-2004) και κατόπιν (2004-2008) αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (2001-2004), ως μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (από το 2009 έως σήμερα).

Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η δράση του και η έντονη προσωπικότητα για 20 και πλέον χρόνια, με σημαντικές και καίριες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν το δημοσιογραφικό κλάδο, αποτελούν  μια σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας.

 Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε αποχαιρετά τον Παναγιώτη Νεστορίδη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σχέση με την Ένωσή μας, που εκφραζόταν υποστηρικτικά σχεδόν πάντα από τον ίδιο. Αποτέλεσε, όπως και άλλοι συνάδελφοι, εραστής των θέσεων και των απόψεων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ελληνικής Περιφέρειας, πίστεψε στην ενότητα του κλάδου κάτω από την σκέπη του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και έγινε, παραμένοντας στις επάλξεις μέχρι τέλους, παρά την περιπέτεια της υγεία του.

Συνθετικός και ταυτόχρονα διαλλακτικός, πάντα γεμάτος με κοινωνικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά επιχειρήματα, ο Παναγιώτης Νεστορίδης αποτέλεσε για τις Περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, έναν πραγματικό «κυματοθραύστη», που απέτρεπε τις οποιεσδήποτε «επιθέσεις», από όπου και αν προερχόταν.

Εκφράζουμε την λύπη μας, που δεν μπορούμε να παραστούμε στην πολιτική του κηδεία και να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει.

Η τέφρα του, όπως ήθελε, θα σκορπιστεί στο Παγγαίο Ορος, στα χώματα της πατρίδας του, στην Ελευθερούπολη Καβάλας που με τόσο αγάπη μάς μιλούσε.

 

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.