Τελευταίες Ειδήσεις

Ανοίγει τη Δευτέρα λιανεμπόριο και διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα έως 3 άτομα


Από τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο έως τρείς ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.


Επίσης ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται το clik away και το clik in shop με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.


Από 4 Απριλίου με κωδικό 6 επιτρέπεται η μετακίνηση για άσκηση σε υπαίθριο χώρο, μέχρι 3 άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Οι διαδημοτικές ανοίγουν μόνο για Σαββατοκύριακο.  «Εικόνες συνωστισμού θα μας αναγκάσει να επαναφέρουμε τα μέτρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.


Τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το άνοιγμα των σχολείων, όπως και το άνοιγμα πολυκαταστημάτων.


Κικίλιας: Μετατρέπεται το Θριάσειο σε νοσοκομείο Covid - Δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ


Η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί και για αυτό έχω ζητήσει από τον κ. Χαρδαλιά να επισκεφτεί τη Βόρεια Ελλάδα για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε,  τόνισε ο Υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας που ξεκίνησε αργότερα και αφού είχε ολοκληρωθεί η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.


Σας ζητώ κάτι πολύ απλό αλλά και δύσκολο, προσοχή, τόνισε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας ότι οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ μεταδοτικές. Κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση τους και να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους κύκλου τους.


Ανακοίνωσε τη μετατροπή του Θριασιού σε νοσοκομείου covid only ώστε να αναπτύξει μέχρι 180 κλίνες covid και ότι τα περιστατικά που δεν είναι covid να κατευθυνθούν προς ιδιωτικές κλινικές. Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής, εξαιτίας της πολύ επείγουσας κατάστασης στην Αττική.


Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, σημείωσε ότι λίαν συντόμως θα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο. Οι πολίτες, είπε, προσέρχονται στα ραντεβού τους σε ποσοστό 97%. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 3500 υγειονομικοί του ΕΣΥ σε 1042 εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν. Τόνισε ότι θα εμβολιαστούν όσοι θέλουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.